Cantucci

Denne opskrift på de sprøde italienske mandelkager er helt uden fedt, og jeg bager dem tit, når jeg går på chokolade-nedtrapning – de smager nemlig super godt, og kan sagtens erstatte det der stykke (eller tre…) mørk chokolade, som jeg har tendens til at spise til en kop te, når jeg kommer hjem fra arbejde.
Hvis de får lov til at ligge så længe, så kan de sagtens holde en måned i en kagedåse. Jeg syntes at kagerne er mere dekorative, når man undlader at smutte mandlerne, og pinjekernerne samt appelsinskallen giver en ekstra smagsdimension. Dejen er ret smuldrende, og skal mases lidt i form, så det er mere at presse aflange pølser af dejen, fremfor at rulle, men det går nogenlunde.
Jeg hakker ikke mandlerne først (igen ser det flottere ud, med de lige skæreflader), hvilket betyder at du skal bruge en meget skarp kniv til at skære dem ud.

Cantucci (ca. 50 stk)
250 g hvedemel
150 g rørsukker
100 g mandler
75 g pinjekerner
skal af ½ økologisk appelsin
2 æg + 1 æggeblomme
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1 nip salt

Bland mel og sukker i en skål. Riv appelsinskallen fint, og kom ned til melet sammen med bagepulver, vanillesukker, salt og mandler samt pinjekerner. Lav en hulning i midten af den tørre blanding og kom æg og æggeblomme derned. Pisk det let sammen med en gaffel og ælt nu dejen sammen med hænderne – den skal presses godt for at blive sammenhængende.
Del dejen i to, og “rul” dem ud til to pølser, der lægges på en bageplade. Tryk dem flade med hånden og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle lidt. Tag pølsen over på et bræt og skær dem i 1 cm tynde skiver på skrå. Kom kagerne tilbage på bagepladen med skærefladen opad, og lad dem bage yderligere 15 minutter. kagerne afkøles på en rist og kommes i en kagedåse. Spis til en god kop te eller kaffe, eller evt. dyppet i Vin Santo.

3 kommentarer
  • Ibs siger:

    Dem må jeg prøve næste gang. Mine ser da så kedelige ud i forhold til!

  • Signe siger:

    Ja, det går jo ikke 🙂

  • […] har længe tænkt på at jeg ville bage cantucci, men det er ikke rigtig blevet til noget; så havde jeg ingen pinjekerner, øko-appelsiner osv. […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *