Så lykkedes det at få nedskrevet opskriften på burgerboller, alternativt pølsebrød. Det er en lidt federe dej end jeg normalt laver, til gengæld giver det de lækreste svampede boller. Inspirationen er hentet her, så kan man jo tilføre smør i stedet for olie og sesamfrø hvis man ønsker det.
I dag stod menuen på ribbensandwich, og bollerne passede perfekt hertil.
Brødet er super til at fryse, hvor de stadig bibeholder blødheden.
Burgerboller/pølsebrød (12 stk)
1/2 pakke gær
2 1/2 dl lunkent vand
1 1/2 dl mælk
3 spsk neutral olie
1 æg
1 tsk salt
2 spsk sukker
600-700 g hvedemel
Opløs gæren i vandet, tilsæt mælk, æg og olie. Kom salt og sukker i skålen og rør melet i lidt ad gangen. Ælt til en glat dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager ca 1 1/2 time. Form til 12 boller eller 18 pølsebrød. Lad bollerne efterhæve i 30 min. Bages ved 210 grader i 12-14 min. Lad dem køle let på en rist, og server.
De lyder rigtig gode. Og så er de flotte :). Skal mælken også være lunken, ligesom vandet eller skal den i direkte fra køleskabet? Hvor længe kan de cirka holde i fryseren?
m.v.h.
Ulrik
Mælken kan sagtens være kold. Gærbrød kan sagtens holde mindst 6 mdr. i fryseren – ikke at det nogensinde sker hjemme ved os 😉
Grunden til at jeg spurgte, var at hjemmebag heller ikke holder i fryseren herhjemme, men lige præcis med burgerboller ville det være rart at vide det, så man kunne masse producere dem inden en storladen BBQ om sommeren :).
m.v.h.
Ulrik
Jeg har en opskrift på pølsebrød, hvor dejen hæver som normalt, herefter slås dejen ned, formes som pølsebrød, som man koger i 3 – 5 min, før de lægges på plade, hæver 15 min. og derefter bages. Det giver den der fine overflade, som pølsebrød har! Det vil jeg prøve med din opskrift…
Sådan lidt ala bagels? Lyder som en god måde at få sprød, men ikke hård skorpe. Disse var nu ret tilpas efter min smag, men det er jo altid sjovt at prøve noget nyt 🙂
Jep, ligesom bagels. Og din opskrift på brød er GLIMRENDE til netop denne fremgangsmåde. Og de smager af lidt mere end den opskrift (gær, salt, mel og vand), som vi plejer at bruge.
Tak for feedback, den metode må prøves en gang 🙂
[…] – det sidste var bare for at tilføre yderligere smag. Jeg serverede pulled pork med nybagte burgerboller, coleslaw, syltede agurker og en skøn barbecuesovs lavet af væsken fra Römertopfen, kogt ind med […]
[…] er jeg ikke helt tilfreds med, så opskriften på den må du vente med. Men sving forbi Signes Mad, der har en opskrift på nogle aller h……. gode klassiske burgerboller, hvis du vil […]