Ja ja, jeg ved godt at det er januar, og man skal spise sundt osv., men det er også møgkoldt og gråt, så man fortjener lidt sødt. Vi har lavet en aftale om ingen snoller frem til vinterferien, et minimum af alkohol samt en god kage i weekenden. Så er der ligesom noget at se frem til 🙂
Jeg stødte på denne opskrift på smittenkitchen.com, som altid har gode, gennemarbejdede opskrifter. Kagerne kombinerer det bedste fra cookies med lækre, bløde brownies; en snert af muscavadosukker og MASSER af chokolade. De holder sig bløde i nogle dage, og smager også fantastisk, mens de er lune. Prøv dem evt. med en kugle vaniljeis til.
Brownie-cookies (ca. 24 stk)
115 g smør
115 g mørk chokolade (mindst 55 % kakaoindhold)
190 g muscavadosukker (eller brun farin)
25 g rørsukker
2 store æg
1 tsk vaniljesukker
½ tsk natron
½ tsk salt
45 g kakao
130 g hvedemel
225 g grofthakket chokolade (igen mindst 55 % kakaoindhold)
Smelt smør og chokolade sammen (gerne i microovnen – ellers blot ved lav varme). Kom det i en røreskål sammen med de tre slags sukker og pisk godt. Tilsæt æggene ét ad gangen, pisk godt imellem hver. Bland mel med kakao, natron og salt. Pisk det i dejen ved laveste hastighed. Vend chokoladen i dejen. Sæt skålen på køl i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175 grader.
Brug meget gerne en isske til at sætte dejen på to bageplader – har du ikke sådan en, kan to spiseskeer bruges.
Bag kagerne på næstøverste rille i 11-12 minutter. Når de er færdigbagt tages pladen ud af ovnen; lad endelig kagerne blive på pladen i et par minutter. Overfør så bagepapiret til en rist og lad dem køle af.