I sidste uge var der de lækreste, friske blåbær med i kassen, og det første min ældste datter sagde, da hun så dem var: “Så skal vi lave muffins” – så ja, det blev vi jo nødt til 🙂 Jeg tilføjede også lidt citronskal, så de blev dejlig friske – og meget delikate.
Blåbærmuffins (15 stk)
1 bakke blåbær (et par håndfulde)
skal af ½ citron
2 æg
3 dl rørsukker
100 g smør
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker hvidt. Tilsæt det smeltede smør, og dernæst mælk og bagepulver blandet med melet. Rør blåbær og citronskal forsigtigt i, og fordel dejen i 15 muffinforme.
Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter.
uuuhmn… jeg synes, der er mange rudt om i blogland, der har bagt muffins her på det sidste – jeg tror jeg skal lave nogle også. Man bliver så lækkersulten af at læse om jeres 🙂
Det er altså også bare godt – god fornøjelse med bagningen 🙂
Skal i øvrigt til Hou i dag, det kunne da være jeg skulle komme forbi og observere bagningen 😀
Hilsen Signe
Signe – jeg er desværre på job i dag. Der var sol da jeg kørte fra Hou – Aalborg virker helt sort o forhold til 🙂 Men velkommen til Hou – skal du så noget spændende i vores lille by?
Hej
Svigermekanikken har sommerhus i Hou, så vi kommer der jævnligt. Vi tager først hjem søndag, og håber på dejligt vejr!
Hilsen Signe
Uhmmm, lækre muffins. Jeg havde også planer for de blåbær der var i min kasse – men der var ingen.
De var blevet erstattet med en bakke jordbær, så jeg var ikke særlig sur over det 🙂
Knus
Malou
[…] har lavet blåbærmuffins før; de er ikke halvt så gode og billederne er virkelig slet ikke gode – det er jo også det […]