I aften var det så endelig vores tur til at finde grillen frem, det var vist også på tide 🙂
Vores lille frimærke af en have er ved at få nyt hegn, hvilket betyder at der stort set ikke er plads til andet end ungernes trampolin derude, men i aften kunne jeg simpethen ikke modstå de sidste ugers fantastiske vejr, så grillen blev fejet fri for høvlspåner, og grøntsager og rib-eyes (og pølser) blev smidt på.
Jeg tog mig tid til at lave den ultimative barbecuesovs, som indeholder et utal af ingredienser, og skal koge i 2 timer, men til gengæld får man også bare masser af smag som gevinst. Sovsen smager meget kraftigt, hvilket betyder at man ikke bruger ret meget, så der er til mindst 2 gange grill – også selvom man bruger sovsen til at pensle bøfferne med.
Barbecuesovs
125 g sukker
125 g brun farin
1 ds koncentreret tomatpuré
1 mørk øl (33 cl)
4 dl kalvebouillon
1 dl dijonsennep
1 dl worchestershire sauce
½ dl hvidvinseddike
1 peperoncini (lille tørret chili)
1 tsk cayennepeber
1 tsk salt
Bland alle ingredienser i en gryde, bring det i kog og lad det småsimre i ca. 2 timer. Saucen skal blive så tyk at den kan “hænge” på bagsiden af en ske. Saucen kan serveres varm eller kold!
Kære Signe
Den sauce lyder interessant, jeg kan godt forstå den lange kogetid, smagen må være eminent.
Jeg gider ikke dem man køber på flaske, den du har lavet ved man hvad indeholder, så den opskrift bliver gemt i min private mappe.
Knus
VIbeke
hej Vibeke
Jeg syntes ofte at BBQ på flaske er for sødt – denne her har en helt anden skarphed – glæd dig!
Hilsen Signe
Hej signe
Super dejlig opskrift! Den vil jeg straks planke, for jeg har ledt efter en god barbecuesovs længe.
Er det nogen bestemt boullion du bruger?
Mange hilsner
Malou
Hej Malou
Jeg plejer at bruge Touch of taste, men Oscar er også udemærket. Jeg syntes det ville være synd at bruge hjemmelavet oksefond, da alle de øvrige ingredienser ville overdøve smagen -der er så mange andre gode ting man kan bruge det hjemmelavede til!
Hilsen Signe
Hej Signe
Den skal jeg prøve en dag. De sidste par gange jeg har forsøgt mig med en barbecuesovs, så er den bare ikke blevet så god, som jeg havde forestillet mig. Din lyder spændende – og den lange tilberedningstid må virkelig bringe en intens smag frem.
Knus fra Hanne
[…] har tidligere blogget en barbecuesovs, som jeg til stadighed er meget begejstret for. MEN ind imellem må det godt gå lidt hurtigere, og […]