Bananpandekager

Da jeg forleden spottede de her små pandekager ovre hos Anne, vidste jeg bare at de skulle stå på weekendprogrammet. Jeg har næsten altid bananer i fryseren, da vi tit ikke får spist de sidste i frugtskålen. Så er det bare at skrælle dem, putte dem i en pose og smide dem i fryseren. De er supergode til smoothies, banankage (prøv denne eller denne) eller fx disse pandekager.
Anne bruger boghvedemel, men da jeg ikke lige havde det på lager brugte jeg rugmel i stedet. Desuden skruede jeg lidt op for krydderierne og tilsatte et nip salt, da jeg syntes smagen var lidt fad. Da ungerne også skulle have fornøjelsen af pandekagerne, gangede jeg med 3 – og da jeg bagte dem i “normal” amerikansk pandekage-størrelse, fik jeg 13 pandekager; 3 til hver og 1 til smagning 🙂 Pandekagerne smager noget anderledes end fx disse små pandekager, men er et lækkert alternativt, og en god måde at få lidt morgenfrugt på. Jeg spiste dem med rabarberkompot, hvorimod ungerne smurte Nutella på – og vips, var de væk 🙂

Bananpandekager (12-14 stk)
3 overmodne bananer
60 g rugmel
3 æg
1 tsk st. kardemomme
1 tsk st. kanel
1 nip salt
3 spsk blå birkes
2 spsk smør til stegning

Mos bananerne med en gaffel. Tilsæt æggene og pisk det sammen (bare bliv ved med at bruge gaflen). Kom krydderier, birkes og rugmel i dejen og rør den jævn. Smelt smørret på en varm pande og læg klatter på med en spiseske. Steg pandekagerne jævnt på begge sider. Serveres med frugtkompot, sirup eller god marmelade – eller gør som mine unger; en ordentlig klat Nutella mellem to pandekager.

Pandekager, kompot, te og avis - så' det søndag!

 

4 kommentarer
  • KokkeKongen siger:

    Det lyder lækkert. På billedet ligner den øverste pandekage godt nok en tunge, altså når man er meget syg:) Måske kan du sælge dem som zombie-tunger til en Halloween fest:)

    Hilsen
    Kokkekongen

  • Mums – hvor ser de bare lækre ud!

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *