Denne salat skulle oprindeligt have været med sorte bønner (fra dåse), men jeg kunne ikke opdrive nogle; der var udsolgt både i Kvickly og i helsekosten 🙁 Derfor blev det brune bønner i stedet, som jeg så selv satte i blød og kogte med lidt hvidløg og urter fra haven. Jeg lavede hele posen, men brugte kun 500 g til salaten, så resten ligger i fryseren til en anden god gang. Jeg syntes salaten blev meget vellykket med de brune bønner, men det havde måske været flottere med de sorte – det må blive en anden gang…
Jeg lod salaten trække med dressingen i nogle timer, og anrettede den så drysset med lidt finthakket thai basilikum – koriander kan også sagtens bruges.
Bønnesalat
500 g kogte brune bønner (ca. 250 g tørrede)
3 peberfrugter – i 3 forskellige farver
1 stort salatløg
1 limefrugt
3-4 spsk olivenolie
1 tsk honning
1 knivspids cayennepeber
½ tsk spidskommen
salt og peber
lidt thai basilikum eller koriander til drys
Skær peberfrugt og løg i helt fine tern (max ½ x ½ cm) og vend dem med bønnerne. Rør dressingen sammen og smag den til – alt efter hvor saftig en lime du har, skal der mere eller mindre olie i, for at afbalancere smagen. Hæld dressingen over bønneblandingen, smag til med salt og peber, og lad det trække i et par timer. Server med fintsnittet thai basilikum eller koriander.
Hej Signe
tak for din kaffeinvitation – det vil jeg mægtig gerne 🙂
Hej Signe
Den salat lyder rigtig skøn. Og den er nu også dejlig at se på med brune bønner:o)
Fantastisk Pia – vi bor Lien 1 fra den 21/7 – bare kom forbi 🙂
@Hanne – ja, jeg syntes også den var meget pæn at se på!
Hejsa Signe
Hvor ser den salat bare skøn ud. Jeg er selv stor fan af alle slags bønnesalater 🙂 Fungerede det godt med spidskommen i dressingen? Blev den sådan lidt ala mexi eller? Knus herfra
Egentlig ikke specielt mexi, til trods for lime, spidskommen og cayenne – den samlede bare bønner, løg og peberfrugter supergodt. Men jeg tror den er god til noget krydret kød – gerne på grillen 🙂