Babaganoush findes i mange varianter, men jeg ved ikke rigtig om dette kan kategoriseres som én af dem. Hovedingredienserne i en klassisk babaganoush er jo aubergine, hvidløg og olivenolie, og i denne model er der kun aubergine ud af de tre – så derfor; auberginedip!
Jeg fik det første gang serveret som en forret, med butterdejssnitter og agurkestænger, men har siden selv serveret det som en slags kold sovs, som dip til grissini eller chips, eller bare til en gang grøntsagsstænger. Forleden fik vi det til ovnfritter og fiskefrikadeller og det smagte skønt.
Det er faktisk den eneste variant af aubergine min mand rigtig kan lide, hvorimod jeg godt kan lide aubergine på mange andre måder! Ungerne var nu ikke voldsomt begejstrede, men jeg tror stadig at jeg udsætter dem for det en anden gang.
Auberginedip
1 aubergine
2 tsk konc. tomatpure
1/4 rødløg (eller skalotteløg)
1 dl creme fraiche
salt og peber
Halver auberginen og prik kødsiden med en gaffel. Læg auberginen på en bageplade med papir med kødsiden nedad og bag dem ved 180 grader i 45 minutter (hvis du har en kombiovn, kan du bare bage auberginen heri i knap 10 minutter).
Afkøl auberginen og skrab kødet ud. Blend kødet med tomatpure, creme fraiche og løg. Smag til med salt og peber.
Jeg havde helt glemt den her dip, tak for påmindelsen! Den er absolut sat på ugens madplan.
Velbekomme 🙂
Jeg stod godt nok og kiggede lang tid på auberginerne, da jeg var i supermarkedet igår og jeg har besluttet, at det er din skyld 😛 Der er intet som auberginedip. Uhm. Okay det skulle måske lige være hummus, men der er stærk konkurrence mellem de to.
Mmmm, hummus – godt man har kikærter i fryseren og tahin i køleskabet 🙂
Jeg påtager mig gerne skylden!
Det er også super godt hvis du blender den med skinnet på!
Det ville jeg aldrig have troet – skindet virker så sejt efter bagningen. Men det er da forsøget værd 🙂
Det tager også lidt tid, i foodprocessoren!