Jeg havde jo arvet en æbleskivepande, og selvom det måske ikke lige er æbleskivesæson, skulle den altså afprøves i søndags. Jeg kan allerede nu afsløre at den virkede fortrinligt, og det var helt fantastisk hyggeligt med en gang æbleskiver med hjemmelavet marmelade og flormelis sådan en søndag eftermiddag.
Den oprindelige opskrift var med kærnemælk, men da det ikke er noget jeg plejer at have i mit køleskab, brugte jeg bare yoghurt blandet med mælk i stedet, og æbleskiverne blev fine og lette.
Æbleskiver (ca. 40 stk)
2 æg
1 spsk sukker
reven skal af 1 citron
½ tsk natron
et nip salt
2 dl skummetmælk
2 dl yoghurt naturel
250 g hvedemel
25 g smeltet smør
smør til at stege i
Del æggene, og pisk hviderne helt stive med saltet. Pisk blommerne med sukker og citronskal til de er lyse. Kom mælk og yoghurt samt natron i mens du stadig pisker. Kom melet i under omrøring. Smelt de 25 g smør (jeg gør det altid i mikroovnen), og vend det i dejen sammen med de stiftpiskede hvider.
Varm æbleskivepanden op, kom lidt smør i hver hul og ca. 1 spsk dej i hullerne når smørret er smeltet. Hullerne må endelig ikke overfyldes. Efter et par minutter, vendes æbleskiverne med en strikkepind eller en kødnål. Når du tror æbleskiverne er færdige, tager du en op, brækker den over og tjekker om den er gennemstegt. Det er bare for ærgerligt hvis der er mere end en æbleskive med rå dej i midten :-).
Server æbleskiverne med flormelis og marmelade efter eget valg (jeg serverede både solbær- og hindbærmarmelade).
Åååårh drooooool, de ser super gode ud Signe! :o)
Der blev heller ikke en eneste tilbage 🙂