For et stykke tid siden læste jeg om den simpleste tomatsauce på en amerikansk blog. Bare løg, tomater og smør – intet andet! Smørret gør at tomaternes syre bliver til sødme, og det hele ligesom går op i en højere enhed. Næste gang tilsætter jeg nok et fed hvidløg og lidt rosmarin, men den simpleste model er også super. Jeg vendte bare en stor portion pasta i saucen (herhjemme passer 600 g pasta) og det blev meget tilpas. Hvis du laver en meget mindre portion pasta, kan du bare fryse halvdelen af saucen ned. Jeg brugte nogle cherrytomater, der var lidt runkne, men de kan sagtens udelades.
Tomatsauce med smør (4 pers.)
1 ds hakkede tomater
200 g friske tomater
1 løg
50 g smør
peber og salt (evt. ramsløgssalt)
Hak tomaterne groft og kom dem i en gryde sammen med dåsetomaterne. Skræl løget og halver det. Kom det i gryden sammen med smørret og lad saucen småkoge ved svag varme i mindst 45 minutter.
Fjern løget (det kan evt. moses og kommes i fars), og smag saucen til med lidt salt og peber. Kog så meget pasta du kan spise og vend det i saucen. Server med et drys parmesanost og en god salat.
Har lige sat en mega portion over – for den lyder bare FOR laber. Jeg har tilsat hvidløg og rosmarin som du foreslår. Uhm, det er lige en sauce for en SMØRSO 😀
tænkte nok at det var lige noget for dig 🙂
Så Klidmoster anbefalede din SMØRtomatsauce – den skal prøves i stedet for den almindelig smørløse som normalt er på menuen her i huset.
Mange hilsner Charlotte
Det giver virkelig tomatsaucen en ekstra dimension – god fornøjelse 🙂
Hej Signe.
Lyder som en rigtig dejlig fredagsmad til ungerne …og os!!.
En dejlig blog, du har.
V.h. Birte
Tak skal du have – og god fornøjelse med fredagsmenuen.
[…] Pasta med hjemmelavet tomatsovs. Dampet broccoli til. Købt i Fakta – vi er løbet tør for […]