I går begik jeg en STOR fejl – jeg tillod mig at servere medisterpølse uden brun sovs og rødkål, men med en lækker frisk rødkålssalat og en rødbedesovs. Familiens to sovse-fanatikere (mand og stor datter) brokkede sig hele måltidet igennem, og blev ret hurtigt enige om at det behøvede jeg aldrig gøre igen!!!
Personligt vil jeg godt indrømme at rødbedesovsen ikke var voldsomt smagfuld (spild af god hønsefond), men rødkålssalaten var altså meget lækker – og faktisk endnu lækrere i dag til frokost.
Ligesom med coleslaw brugte jeg tricket med at “ælte” kålen med salt og syre, så kålen bliver blødere og nemmere at spise. Det betyder også at man kan spise så meget desto mere uden at få ondt i kæberne af at tygge 🙂
Rådkålssalat (4-5 pers.)
1 lille rødkål (eller ½ i almindelig størrelse)
2 appelsiner
2 spsk knuste valnødder
½ tsk salt
1 spsk god olivenolie
peber
evt. lidt balsamico
Halver rødkålen og snit den i meget fine strimler. Kom kålen i en skål sammen med salt og saften fra den ene appelsin. Stik begge hænder ned i skålen og “ælt” kålen grundigt, til den begynder at falde sammen og blive blank. Lad kålen trække en halv times tid og hæld så væden fra mens du presser kålen. Smag på kålen – hvis den mangler syre kan du evt. tilsætte lidt balsamico. Kom kålen på et fad eller i en stor dyb tallerken.
Skær skrællen af den anden appelsin med en kniv og skær den i tynde halve skiver. Læg skiverne i en rundkreds på kålen og kom de knuste valnødder i midten. Kom lidt peber på appelsinskiverne og dryp med god olivenolie. Server!