Marinerede skorzonerrødder

I gårsdagens grøntsagskasse var der et bundt skorzonerrødder eller “fattigmands-asparges” som de også kaldes. Bag det kulsorte ydre gemmer sig de fineste hvide rødder. De smager ikke som asparges, men ligner dem meget, både udenpå og af tekstur. Smagen er meget mild, og de egner sig derfor godt til marinering. Jeg valgte citron og timian, fordi begge dele understøtter røddernes egen smag, men også giver lidt flere smagsindtryk.
Vi fik rødderne som tilbehør til stegt flæsk med persillesovs, og det passede rigtig godt sammen.
Vær opmærksom på at skorzonerrødder bliver brune rigtig hurtigt, så hvis de ikke skal koges lige med det samme, er det en god ide at lægge dem i vand med citron  – så bibeholdes den flotte hvide farve.

Marinerede skorzonerrødder (4 pers.)
Et bundt skorzonerrødder (7-10 stk.)
2-3 spsk god olivenolie
saft og skal af 1/3 citron
1 spsk hakket timian
salt og peber

Skræl skorzonerrødderne, og halver dem. Kog dem i saltet vand til de er sprødmøre (alt efter tykkelse 5-10 minutter).    
Kom timian, olie, citronsaft- og skal i et fad og pisk det sammen. Smag til med salt og peber. Vend de varme skorzonerrødder i dressingen og lad dem trække i mindst 30 minutter. Server til forskellige kødretter (svin og kylling er nok mest tilrådeligt)

6 kommentarer
 • Piskeriset siger:

  uhm, de lyder rigtig gode – det må jeg prøve at lave en dag, for det har jeg faktisk aldrig prøvet før 🙂

  • Signe siger:

   Jeg var også lidt bange for skorzonerrødder i starten, og har da prøvet at “glemme” dem, når de kom med grøntsagskassen, men har siden fundet ud af at de smager supergodt 🙂

 • Marie siger:

  Ja, det lyder supergodt. Ser jo tit rødderne hos grønthandleren, men har aldrig kastet mig ud i projektet. De ryger absolut på næste uges madplan 🙂

 • Skøn måde at tilberede rødderne på!

  Jeg har for øvrigt aldrig hørt udtrykket “fattigmandsasparges”, hvorimod jeg ofte har hørt dem omtalt som “vinterasparges”.

  Jeg er vokset op med dem, for min mor havde altid skorzonerrødder i haven tilbage fra 1950’erne – samt et kæmpestort aspargesbed. Så var der til flere årstider.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *