London, sommer 2016

For nogle uger siden kom vi hjem fra London efter 4 hektiske dage med fuldt program. Alting var bestilt hjemmefra, billetter købt og restauranter nøje udvalgt. Når man kun har nogle få dage i en storby som London, må man jo udvælge sig hvad man gerne vil opleve. Vi havde fået lagt et fint program, og nåede ovenikøbet at få et par gode spiseoplevelser med på turen. En enkelt kulinarisk overraskelse blev det også til – en meat pastie på Victoria Station; indtaget i løb, da vi skulle nå en teaterforestilling. Fyldig, godt krydret og utrolig mættende!

Den første hele dag stod der London Eye og Tower på programmet. Vi havde købt Fast Track-billetter hjemmefra; jo, de var noget dyrere, men vi kom til med det samme, og delte kun gondol med to amerikanske familier – hvorimod den næste gondol var proppet med tyske skoleelever. Bestemt de ekstra penge værd. Efterfølgende tullede vi lidt omkring Westminster, da vi havde bord på The Cinnamon Club, der ligger i Westminsters gamle bibliotek. En smuk restaurant, som laver indisk “fin” mad. Vi havde bestilt en tre-retters frokostmenu incl. cocktail (mocktails til ungerne) formedelst £35. Vi fik det mest fantastiske måltid.
Jeg havde nok troet at det var en fast frokostmenu, men vi kunne vælge mellem 4-5 forskellige retter i hver kategori. Sjældent har jeg fået mad, der var så krydret og så velafbalanceret – og samtidig virkelig smukt anrettet.
Udover frokostmenuen kunne vi ikke nære os og bestilte en gang nybagte naanbrød med pickles til; og her er hvad vi fik: 3 slags naanbrød og 3 slags pickles (tomat, grøn papaya og stikkelsbær).

brød og pickles

Og her er blot et par udvalgte retter; kyllingesalat med puffede ris, makrel med spinat, linser og fennikelraita, kirsebærcrumble og kardemomme-creme brulée. Altsammen fuldstændig fantastisk.

PicMonkey Collage

Jeg kan kun anbefale en tur på The Cinnamon Club, hvis du skal til London; her får man virkelig noget for pengene. Vi kom af med ca. 1700 kr for frokost, og var mætte og tilfredse da vi gik derfra – klar på mere sightseeing.

Dagen efter startede vi med en tur på King’s Cross Station (jeg har nogle børn, der er vilde med Harry Potter), for dernæst at tage ud til Camden Lock, der er et kæmpe marked, der har åbent dagligt. Udover massevis af boder med smykker, tøj, tasker osv. osv. har de også et stort streetfood-marked, hvor man kan komme hele verden rundt til frokost. Vi var der tidligt og kunne roligt gå rundt og se alle forberedelser til frokost; her er alt fra indisk over etiopisk til spansk og amerikansk. Du kan få det meste. Desuden var der også masser af muligheder for vegetarisk og vegansk samt gluten- og laktosefrit.

MadCollage

Vi endte med frisk pasta, indisk rotibrød med fyld af svinekød, etiopisk gryderet og Mac’n’cheese. Alting kostede omkring £6 og vi blev meget mætte. Der var et rend af mennesker og man skulle regne med at stå i kø – men alting var helt frisklavet og virkelig godt.

Efter adskillige timer på Camden Lock, og en frygtelig masse indkøb, var det tid til noget helt andet. Vi havde nemlig bestilt tid til Afternoon Tea hos Fortnum and Mason. Det var som at komme ind i en helt anden verden. Først indkøb af te nederst i varehuset, hvor mænd i smoking og hvide handsker gik rundt og svarede på spørgsmål om de forskellige teer, og dernæst op i tesalonen øverst i varehuset, hvor en pianist sad og spillede. Vi fik anvist et bord og en tjener fortalte om de forskellige typer te. Når man bestiller Afternoon Tea, har man bordet i to timer og her kan man drikke alt det te og spise alt det kage man orker. For vores vedkommende, passede de anrettede portioner meget godt – vi fik bare et ekstra stykke kage fra buffeten, primært fordi det også skulle smages.

Te collage

Udover at vi følte os noget “turistede” med alle vores pakkenelliker, var det en skøn oplevelse at sidde og drikke te og spise scones med clotted cream i den fine tesalon. Når man har vandret rundt i London, er det dejligt at tage sig tid til at sidde ned og bare nyde. Desuden gjorde kombination af streetfood og eftermiddagste at vi overhovedet ikke kunne spise aftensmad. En gang te hos Fortnum and Mason koster £46, og vi endte med at komme af med ca. 1700 kr for os alle 4. Det lyder voldsomt, men vi syntes også det var en virkelig god oplevelse.

Dagen efter stod i Harry Potters tegn. Vi havde bestilt billetter til en tur til Warner Bros Studios udenfor London, hvor alle HP-filmene er optaget. Det var en virkelig fed oplevelse, hvor man blev blæst væk af special effects og alverdens ting og sager fra filmene. Er man vild med Harry Potter, er dette virkelig et must. Det mest fantastiske er den kæmpe model af hele Hogwarts, hvor man får en fornemmelse af hvor stort området er – hvis man husker nogle af scenerne fra filmen, hvor skolen filmes ovenfra, så er de lavet her. Sikke en detaljerigdom og sikke meget arbejde, der er lagt i det. Virkelig, virkelig flot.
Efterfølgende havde vi bestilt bord på NOPI, som jeg personligt havde set meget frem til, da jeg jo modtog kogebogen herfra lige inden vi tog på ferie.
Desværre levede det ikke helt op til vores forventninger, og var for dyrt i forhold til hvad vi fik. Selve restauranten var meget uformel, med hvide fliser på væggene og en hjertelig stemning. Vi bestilte 4 starters til at dele (jeg har fået nyt objektiv til mit kamera, og det skal jeg lige lære at kende, så billederne blev virkelig rædsomme), hvilket var virkelig lækkert. Især skal fremhæves nogle squashfritter med kardemommeyoghurt samt en cheesecake med blåskimmel og rødbede. Begge dele er heldigvis i kogebogen, så det bliver jeg vist nødt til at prøve at lave. Hovedretterne var til gengæld rimelig skuffende; min mand fik en kedelig svinekotelet og min datter nogle tørre kartoffelfrikadeller. Jeg fik til gengæld et lækkert stykke torsk med et kammusling og auberginepuré. Anretningen var måske lidt retro, men det smagte godt.

IMG_4967

Desuden fik vi en gang polentafritter til, som smagte virkelig godt. Vi valgte at droppe desserten, da vi simpelthen syntes at det blev for dyrt. Vi endte ud med at give 2000 kr for dette måltid, og det var det bare ikke værd. Til gengæld fik jeg endnu mere lyst til at lave nogle af retterne fra kogebogen, så lidt bonus var der da ved det.

En skøn tur til London var ved at være til ende, og en lang rejsedag med flyforsinkelse gjorde at vi virkelig nød at vi skulle i sommerhus umiddelbart efter. Jeg har ikke været i London siden den sommer, hvor jeg fandt ud af at jeg var gravid med vores ældste, men der behøver altså ikke gå 17 år, førend jeg kommer der igen.

2 kommentarer
 • Piskeriset siger:

  Gode tips og inspiration til Londontur. Vi var også forbi HP-udstillingen sidste gang, vi var i London, og det var virkelig fedt.

  • Signe siger:

   Årh tak 🙂
   Min ældste datter måtte lige knibe en tåre, da vi blev lukket ind på udstillingen; det siger lidt om hvor vigtig HP har været i hendes liv.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *