Kartoffelsalat med rucola

Jeg elsker nye kartofler i næsten alle afskygninger, men denne kartoffelsalat (eller afarter af samme) er én jeg bliver ved med at vende tilbage til. Senneps-balsamico-dressingen er bare god, og de søde soltørrede tomater passer godt til den bitre rucola. Man kan også komme oliven og friske løg i, eller asparges og radiser, men her får I bare opskriften i den skrabede udgave – så kan man jo altid eksperimentere efter forgodtbefindende…

Kartoffelsalat med rucola (8 personer)
1 kg små nye kartofler
1 pk. rucola
200 g soltørrede tomater i olie
1 agurk
1 tsk dijonsennep
1 spsk balsamico
4 spsk olivenolie
salt og peber

Vask kartoflerne og sæt dem til at koge. Imens laves dressingen; sennep og balsamico piskes sammen, og olien tilsættes lidt efter lidt (ligesom når man pisker en mayonnaise). Smag dressinge til med salt og peber.
Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, og ligeså snart du kan røre ved dem, skærer du dem i mundrette bidder og vender dem i dressingen. De suger simpelthen mere dressing, når de er varme. Lad kartoflerne køle helt af. Skræl agurken, tag kernerne ud og skær den i små tern (ca. 1×1 cm). Skær de soltørrede tomater i små tern. Vend agurk og tomater i kartoflerne og vend så rucola i lige inden servering (så den ikke bliver slatten). Server til grill, kylling eller en almindelig frikadelle!

6 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Mmm! Lækker variation! Den skal jeg helt sikkert prøve på et tidspunkt 🙂

  • Signe siger:

    God fornøjelse 😉

  • Klidmosteren siger:

    Kære Signe

    Det pureste guf!

    Den kommer staks i bogen 🙂

    Knus
    Malou

  • Camilla Sejerøe siger:

    Det ser fantastisk ud! Og vi har haven fyldt med rucola, så det passer alt sammen fint….

  • Signe siger:

    @Malou: Er det din indre kogebog du taler om :-)?
    @Camilla: Dejligt med rucola i haven – det kunne hurtigt få ben at gå på her!

  • Vibeke siger:

    Kære Signe
    Den ser fantastisk ud, jeg klikkede på billedet, og fik et stort billede, hvor man rigtig kunne se salaten, Den skal prøves, jeg har også rucola i mit drivhus, uanset hvad jeg gør ved det, så kommer det troligt igen år efter år.
    Knus
    Vibeke

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *