Hvidkålssalat med druer

Fornylig var vi en forlænget weekend i sommerhus, og som altid fik vi nydt et dejligt måltid sammen med vores gode venner, der bor i nærheden. Jeg havde da lavet en smuk roastbeef samt klassikeren over dem alle, flødekartofler, og de kom så med det grønne; en laber salat med grønne bønner, samt en frisk hvidkålssalat.
Jeg måtte straks høre hvordan han havde lavet den, og til svineskanken forleden var den et super tilbehør. Jeg elsker kålsalat, men glemmer tit at lave det – det har et lækkert crunch, og skulle der være rester, smager salaten også godt dagen derpå.

Hvidkålssalat med druer (6-8 pers.)
½ hvidkål
2 æbler
½ hoved broccoli
2 håndfulde vindruer
1 håndfuld græskarkerner
2 dl creme fraiche eller græsk yoghurt
saft af ½ citron
salt og peber

Rør creme fraiche med citronsaft, salt og peber i en stor skål. Snit hvidkålen fint og vend den i dressingen. Pluk broccolien i små buketter og damp dem let (ca. 2 min i microen). Hæld koldt vand over for at stoppe kogningen, og bevare farven. Kom broccolien ned til hvidkålen. Skær æblerne i små tern og halver druerne. Vend begge dele sammen med kålen. Rist græskarkerne på en pande til de begynder at “poppe”, og drys dem over salaten.
Salaten kan med fordel trække en times tid inden servering. Rigtig god salat til kødretter.

8 kommentarer
 • Sarah siger:

  Hold da op en lækker salat, og flot er den også. Den blev lavet til aften og var helt bestemt et hit hos mig, ungerne var ikke så begejstrede, men så er der mere til mig 🙂

  Mvh Sarah

 • Niels Kornum siger:

  Åh det ser nemt og lækkert ud! Passer perfekt til det jeg ledte efter. Synes februar er så grå og kedelig, så har man brug for noget mad med gods i 🙂
  Faldt selv over det her link på faebook i går http://www.fuldafkorn.dk – deres fastfood sektion er et hit til ungerne, også er man sikker på de får energi alligevel.
  God tirsdag!

 • Ulrik siger:

  Nej, hvor ser det bare godt ud. Jeg glæder mig til at prøve den, da jeg elsker hvidkål. Jeg ender dog næsten altid med at lave noget cole-slaw lignende med den, så denne her opskrift er super god inspiration. Tak for det.
  m.v.h.
  Ulrik

 • Vibeke Adelørn siger:

  Hej Signe

  Har haft hele familien til burgers og hvidkålssalat med druer. ( lidt grønt skal de have i skuffen. ) Det var en succes, Hvidkåkssalaten er super. Alle var vilde med den, – unge og gamle. Og så fik jeg blæret mig lidt og bagt dine burgerboller selv. De er fede.
  Vibeke

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *