Gullashsuppe

Nu er sæsonen for simremad for alvor gået i gang, og da jeg fandt et stykke oksebov på bunden af fryseren fik jeg sådan lyst til at lave en varm og krydret suppe. Samtidig skulle vi have vores venner til madklub i dag, så 750 g kød virkede passende til os alle 8, når nu der skulle rigeligt med rodfrugter og kartofler i suppen. Fordi det er bov skal suppen simre i mindst 1½ time, så det er ikke en sidste-øjebliks-ret, men til gengæld er det forholdsvis billig mad, fyldt med saft og kraft.
Desværre var det ikke lige min mands hofret, der var vist lidt for mange rodfrugter i… Vi andre kunne nu godt lide det, så jeg må nok bare affinde mig med at være gift med en grøntsags-kræsenpind 😉

Gullashsuppe (8 pers.)
750 g oksebov
125 g bacon
1 spsk røget paprika
1 spsk paprika edelsüss
2 løg (jeg brugte rødløg)
½ l vand
700 g blandede rodfrugter (gulerod, persille, pastinak)
500 g kartofler
1 tsk kommen
1½ l oksebouillon
salt og peber

Cremefraiche og flutes til servering

Skær bacon i tern og hak løgene. Skær okseboven i tern af 2×2 cm. Brun bacon i en stegegryde og tilsæt løgene. Lad dem stege til de er gennemsigtige og tilsæt så de to slags paprika. Kom et par spsk vand i gryden så paprikaen ikke brænder. Tilsæt oksekød og svits til kødet har fået farve på alle sider. Kom en halv liter vand i gryden, kog op og lad det simre under låg en times tid.
Skær kartofler i både, og rodfrugterne i grove tern. Kom grøntsager, bouillon og kommen i gryden, kog op og smag til med salt og peber. Lad suppen simre yderligere en halv time, til grøntsagerne er helt møre.
Server med en klat cremefraiche og noget godt brød – jeg havde lavet flutes med revet persillerod i, hvilket passede utroligt godt til suppen.

4 kommentarer
 • Maja Møller siger:

  Hej Signe,
  Uhm, man bliver helt sulten af at kigge med. Vil lige sikre mig, at du har modtaget invitation til Arlas arrangement for madbloggere 6.11 Håber vi ses:-)

 • Signe siger:

  Tak for invitationen, men jeg har desværre et familierelateret arrangement samme dag 🙂

 • […] var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ← Gullashsuppe En kop kage […]

 • My Homepage siger:

  … [Trackback]…

  […] Read More here: signesmad.dk/gullashsuppe/suppe/ […]…

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *