Grøn bønnesalat

I denne uge har jeg haft æren af at være testbager til Anarkistens kommende kogebog. Jeg var så heldig at få en rigtig voksen-lagkage, og da vi alligevel skulle have børnefødselsdag, og dermed huset fuld af afhentende forældre, var der jo også en anledning til at få den bagt. Lagkagen var en såkaldt kaffe-med-fløde lagkage, og den var GOD!!! Heldigvis blev der kun spist det halve, så i morgen skal jeg også have et stykke, juhuuu.
Her til aften skulle vi have et ordentligt måltid mad ovenpå fødselsdagsboller og lagkage, og da det var muligt at få økologisk flæskesteg ved Aarstiderne i denne uge, knaldede jeg sådan en i ovnen. Jeg må nu ærligt indrømme at jeg var noget skuffet over kødet; det var simpelthen SÅ fedt – lidt ærgerligt, når man lige havde sat næsen op efter lækkert økologisk kød!
Det er jo heldigvis ikke helt vinter endnu, så i stedet for det klassiske rødkål som tilbehør, lavede jeg en god bønnesalat. Jeg har lavet den adskillige gange før, og den er også god dagen efter. Nogle gange tilsætter jeg lidt revet hvidløg til dressingen, men det udelod jeg i dag. Salaten kan sagtens laves med frosne bønner, men så skal de bare ned og vende i en gryde med kogende vand.

Grøn bønnesalat
500 g grønne bønner
2 tomater
1/4 løg (gerne rødløg eller skalotteløg)
1 spsk grov sennep
1 spsk mørk balsamico
4 spsk olivenolie
salt og peber

Nip bønnerne og damp dem i lidt saltet vand. De skal have 3-5 minutter til de er sprødmøre.
Imens piskes dressingen sammen af sennep, balsamico og olie. Smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem ned i dressingen – de suger mere dressing når de er varme.
Hak løget fint, og skær kernerne ud af tomaterne. Skær dem i fine tern, og tilsæt tomat og løg til salaten. Lad salaten afkøle helt eller server den lunt.

5 kommentarer
 • Vita siger:

  mmm – bønnesalat. Det er lige mig. Jeg elsker de der grønne bønner. Friske forstås. Den her variant skal helt klart prøves.
  Nyd din lagkage og hav en dejlig weekend.
  🙂

 • Signe siger:

  Tak i lige måde 🙂

 • Klidmosteren siger:

  Jeg er ved at lave salaten nu 🙂

  Wow, sikke en lagkage! Jeg har også fået mig tiltusket en lagkage opskrift, så den vil jeg lave i næste weekend 🙂

  Knus

 • Piskeriset siger:

  Det var ikke pænt gjort Signe – efter at have set det lagkagebillede er jeg helt lækkersulten 😉

 • Signe siger:

  Undskyld :-)Den bragte virkelig også lykke rundt omkring, det bliver vist ikke sidste gang, jeg bager den (og næste gang bliver der mere til mig!!)

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *