Nu er det jo jo ret pludseligt blevet sommer, men for bare 14 dage siden var det koldt og blæsende. Vi skulle have en form for tilbehør til noget kylling, og jeg havde hørt en vis herre nævne noget om flødestuvede rødbeder, så det måtte jeg hellere forsøge at lave.
Fun fact i øvrigt: Når man skriver rødbeder på indkøbssedlen, køber min mand både rå OG syltede (til trods for at jeg selv har syltet rødbeder i 20 år…). Nettos rødbeder viste sig desuden at være bolchebeder, men det betyder intet for smagen. Jeg tilføjede lidt frisk timian og en klat honning, og vi endte med en lækker gang tilbehør, som nok ville du til det meste kød. Den store datter kunne godt lide det (alt med fløde er vist godt i hendes bog), men grøntsagsskeptikeren var, ja, skeptisk. Venter stadig på at hun en dag kan lide grøntsager, rå gulerødder, peberfrugt og ærter er bare ikke så spændende i længden.
Flødestuvede rødbeder (tilbehør til 3 pers.)
500 g rå rødbeder
1 tsk frisk timian
1 tsk flydende honning
salt og peber
1½ dl piskefløde
Skræl rødbederne og skær dem i skiver – evt. halve eller kvarte, alt efter rødbedernes tykkelse. Kom skiverne i et ildfast fad og drys med timian, salt og peber. Dryp med lidt honning og hæld fløden over rødbederne.
Sæt fadet midt i ovnen og giv det 40 minutter ved 200 grader. Fløden skal koge op og lægge sig som en blød hinde over de bagte rødbeder. Server de varme rødbeder til enhver form for kød.