4 efterårsdage i Berlin

Vi er just hjemkommet fra Berlin, fyldt med masser af indtryk – og lidt trætte i benene. Storbyferie betyder som regel massevis af indtryk og utrolig mange skridt. Min ældste datter går p.t. og venter på resultatet af en MR-scanning, da hun døjer meget med smerter i knæet. Det betyder så også at hun går med krykke, så vi forsøgte virkelig at holde vandreturene på et minimum. Det er rigtig svært, når man samtidig gerne vil se noget, og det betød da også at vi må droppe reservationen på The Bird (som efter sigende skulle lave de bedste burgere på denne side af Atlanten), og finde en lokal restaurant i stedet. Vi havde lejet en lille lejlighed i Friedrichshain, så spisesteder var der heldigvis masser af. 
Vi ankom lørdag eftermiddag og efter udpakning måtte vi straks ud og se på området. Lige i nærheden, i hvad der lignede et nedlagt fabriksområde, fandt vi et “Design Market” hvor der var massevis af små kunsthåndværkere samt en del streetfood-boder. Her kunne man få alt fra store vegetariske menuer over sushi og til pulled pork-burgere. Desuden var der adskillige vin på glas og øl i massevis. Vi købte et delikat glas hvidvin, og tullede rundt og kiggede på smykker og tøj. Da sulten begyndte at rumstere bestilte vi et par simple sushiruller, da min datter længe har plaget om sushi (hun har nemlig aldrig smagt det før). De var yderst delikate, og med hjemmerørt wasabi – nøj, den var STÆRK!

IMG_2603Vi gloede på flere smykker, og kom også til at købe lidt, førend sulten meldte sig igen. Denne gang skulle der kød på bordet. Min ældste datter ønskede sig en pulled pork-burger, og vi andre blev noget fascinerede af tanken om en surf’n’turf-burger.

IMG_3920Jeg ville have med kammusling, og de to andre fik med masser af ost og saftige rejer. Her snakker vi altså god bolle, hjemmerørt dressing, bløde løg overhældt med whisky, saftig bøf og perfekt grillet kammusling – sikke en himmerigsmundfuld!
Jeg snakkede med stadeholderen, og han har en aftale om at komme til Københavns Streetfood sidst på måneden; har du mulighed for at komme forbi, kan jeg kun anbefale det.

Aftenbelysning og iPhone er ikke de optimale foto-betingelser

Aftenbelysning og iPhone er ikke de optimale foto-betingelser

Næste dag stod den på luksus-loppemarked i Mauerpark og her skulle vi da smage lidt sjov mad også; en bagekartoffel, snittet og sat på en pind; kogt i friture og drysset med paprika. Det var nu altså lækkert.

IMG_3929

 

Vi var blevet anbefalet et tur i TV-tårnet, men ikke blevet advaret om den seriøse kø der måtte være. Efter at have købt billetter for en formue, endte vi med at sidde og vente i 3 timer!!! Havde vi vidst det på forhånd, havde vi helt sikkert fundet på noget andet. Om aftenen blev vi enige om at vi helst ikke skulle røre os ud af flækken, så en lokal restaurant måtte være løsningen. Stort set på det nærmeste hjørne, så vi en proppet pizzarestaurant, og tænkte ved os selv, at den måtte være god. Vi fandt et bord udendørs, fik bestilt øl og vand; pasta og pizza. 20 minutter senere ankom de mest fantastiske pizzaer – næsten lige så gode som dem fra Sequals. Jeg fik en pizza med radicchio, champignon og lufttørret skinke; min husbond var slet ikke ked af at jeg ikke kunne spise den hele selv.

IMG_3933

 

Næste dag var vi først forbi Rittersport-museet, hvor vi, sammen med 100 andre danskere, stod i kø i 40 minutter for at få lov til at lave vores egen Rittersport. Sjovt, og meget børnevenligt, men det er og bliver nu IKKE min yndlingschokolade. Efterfølgende fik vi en curry-pølse på Curry-museet; vi droppede udstillingen, men selve pølserne var virkelig gode!
Om aftenen stod den på indisk – igen ganske lokalt, og med godt med krydder og nybagte naan-brød.
Tirsdag var den yngste datter og jeg alene på sightseeing, da min store datter fik feber. Vi fik set gourmetafdelingen i KaDeWe, hvor alt kan fås for penge, og fik efterfølgende smagt den nok så berømte Berlin-Döner. Kødet i denne var nu ikke ret godt, men dressing, brød og fyld var rigtig godt.

IMG_3950

 

Vi rundede spiseriet i Berlin af med en veltillavet burger, igen meget lokalt.
Maden bærer tydeligt præg af at vi rejser med halvstore børn, men niveauet er generelt forholdsvis højt i Berlin. Generelt er priserne noget lavere end i Danmark, og man kommer langt for 500 kr, selvom man er en familie på 4.
Jeg kan kun anbefale en tur til Berlin, og må vist snart selv dertil igen…

 

 

 

6 kommentarer
 • Marie siger:

  Lyder fisme godt det hele. Sidder her og blir helt sulten! Mums. Ærgerligt at Olivia ikke var på toppen, men ellers lyder det som om I har haft en super tur!

 • Anne-Rikke siger:

  BERLIN ER BARE SKØN – BUM

 • Anne-Rikke siger:

  Hov resten kom ikke med

 • Anne-Rikke siger:

  Det går ikke så godt med mig, emoji’s, ipad og blogs. I skal helt klar prøve The Bird ved jeres næste besøg – ikke mindst for de gode burger men især for den gode stemning på stedet. Ved jeres næste besøg bør I også overveje at besøge Fassbender & Rausch Chokolade butik i flere etager med chokolade cafe og chokolade restaurant. Det er klart et must try i Berlin. Prøv også bydelen Prenzlauer Berg i det gamle Øst Berlin for de mange små butikker, cafeer og lækre delikatesser.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *