160×200 cm seng og andet, der kan gøre din lejlighed mere søndagsvenlig

Elsker du også følelsen af at have fri en hel søndag, hvor du kan nyde en lang morgen med morgenmad og kaffe i sengen, se en god film eller tulle rundt i dit køkken?

Hvis man har travle uger, og der er fuld fart på i løbet af hverdagene, kan det være utroligt tiltrængt at koble helt fra i weekenden og nyde sit eget selskab. Når man gør det, er det en stor luksus, hvis man har en lejlighed, der er indrettet til formålet. En lejlighed, hvor det er optimalt at trække sig og passe på sig selv.

En stor seng til masser af hygge

Noget af det du kan gøre for dine lange søndagsmorgener er at sørge for, at du har en god, stor seng. I en sådan seng har du mulighed for at forberede en god morgenmad til dig og din partner, hvor I kan smide jer med noget morgenfjernsyn, en god serie eller andet hyggeligt og nyde, at I ikke skal nå noget.

Du kan se et udvalg af senge, som du kan købe online. For eksempel findes 160×200 cm senge også med en sengegavl, så I kan sidde behageligt og nyde jeres morgenkaffe. Samtidig sørger en stor, flot seng og sengegavl også for, at dit soveværelse fremstår mere varmt og hyggeligt, hvilket indbyder til, at man bliver i sengen lidt længere og nyder det.

Et godt indrettet køkken

Hvis du skal have morgenkaffen eller morgenmaden med ind i sengen, er det en fordel med et køkken, der gør det nemt og overskueligt at tilberede søndagshyggen. Det kan du blandt andet påvirke ved at investere i en god kaffemaskine, som er nem at betjene. Hvis du er til lidt mere luksus-kaffe, kan du endda overveje en espresso-maskine – de findes både manuelle og fuldautomatiske, så det afhænger alene af dine præferencer og evner som kaffebrygger, hvad der er det rette valg.

Derudover kan det være en fed gadget at have et vaffeljern eller andre køkkenmaskiner, som gør, at du kan lave noget brunch-lignende søndagsmad. Hvis du synes, det generelt er rart at bruge køkkenet til at hygge i på en søndag, er det også en fed investering at have godt udstyr til at bage eller lave lækker mad. Måske elsker du at bage boller eller tilberede simreretter?

Hvis du er mere til at sidde i køkkenet end i sengen, er det derudover vigtigt, at køkkenet er indrettet hyggeligt og indbydende. Det kan være, at du har en masse små planter – eller en del dekorationer som giver en rar atmosfære. Der kan også hænge fine plakater, og være indrettet et godt samtalekøkken til søndagssnakken.

Et inspirerende læsespot

En stue kan være meget andet end et sted, hvor man ser fjernsyn. Det kan være et sted, hvor man indretter en læsekrog, så man kan sidde om søndagen og nyde sin kaffe og læse en bog eller nyhederne.

At have sådan et spot, og at få det brugt, stiller krav til, at man gør det inspirerende at sætte sig derhen. Det kan du gøre ved at have en bogreol med et par gode bøger, en magasinholder til dine yndlingsaviser og lignende. Det er også en god idé at have en god læsestol og godt lys – gerne naturligt fra vinduet om dagen, hvis det er muligt.

Spisestuen til middagsselskaber

Måske er søndagen den dag, hvor du inviterer dine bedste venner eller familie forbi på ugentlig middag? Al den lækre mad du kan lave i dit køkken, skal jo gerne nydes af nogen af og til. Til det formål er det en fed følelse at have en smuk og inviterende spisestue, hvor du vil nyde at have spisende gæster. Det bliver kun endnu bedre, hvis du også har et smukt stel, som du kan finde frem til borddækningen.

Det er også en god investering at have flotte, komfortable spisebordsstole, man kan sidde på rundt om bordet, så man har lyst til at blive siddende længe.

Der er mange, små tiltag du kan iværksætte, som gør din spisestue hyggelig. Det kan også være belysningen, du roder ved. Blandt andet ved at vælge et lidt varmere lys, som eventuelt kan dæmpes. Stearinlys har også en rigtig fin effekt til et middagsselskab.