Bønnesalat med tunsauce

I sommer fik jeg serveret den lækreste salat til en grillarrangement i Italien. Siden har jeg ledt efter en anledningen til selv at få den lavet, og da de notoriske kagedåser kom til grillhalløj i aftes, var det lige det rette selskab.
Salaten er egentlig sådan en slags vitello tonnato, bare med bønner i stedet for kalvekød. Oprindelsen er vist fra Suveræne Salater, men jeg har aldrig set opskriften på skrift, så jeg lavede den bare efter hukommelsen.
Jeg valgte at bruge grønne og brune bønner, men alle slags bønner er brugbare. Jeg sværger til hjemmerørt mayonnaise, men en pose af den gode fra supermarkedet kan også bruges.

Bønnesalat med tunsauce (5 sultne damer)
500 g grønner bønner (friske eller frosne)
350 g brune, kogte bønner
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl neutral olie
1 tsk dijonsennep
1 dåse god tun i olie
1 spsk hakkede kapers
saft af ½ citron
evt. 1 ansjos, finthakket
lidt finthakket grønt til pynt (persille, ramsløg, dild)

Start med at lave tunsaucen. Kom æggeblommerne i en skål sammen med sennep og lidt salt. Pisk med håndmikseren og tilsæt olien lidt ad gangen. Når mayonnaisen er færdig tilsættes tun, kapers og evt. ansjos. Rør grundigt, og smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt tunsaucen på køl.
De grønne bønner gives et hurtigt opkog (er de friske, nippes de først) , og kommes i koldt vand efterfølgende – så holder de farven. De brune bønner optøs (er de fra dåse, skylles de grundigt).  Fordel de grønne bønner på et fad, og kom de brune bønner ovenpå. Tunsaucen hældes over lige inden servering, og der pyntes med lidt finthakket grønt.
Serveres som en ret ved en buffet, en slags mellemret eller sammen med grillet kød.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i salat, tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

11 kommentarer til Bønnesalat med tunsauce

  1. Pingback: Julefrokost 2013 | Frøken Annes Køkken

  2. Pingback: Madbloggere til middag | Frøken Annes Køkken

  3. Pingback: Madbloggere til middag | Frøken Annes Køkken

  4. Duddi skriver:

    Hej Signe! 🙂

    Fandt din madblog ved et tilfælde og er hermed fast læser!
    Og et STORT CADEAU til dig, fordi man kan printe dine opskrifter ud… 🙂 DET trækker ligegodt op, i min verden…. Takker…

    Sommerhilsen fra Duddi 🙂

  5. foodfanatic skriver:

    Kære Signe
    Hvor lyder det lækkert. Jeg har aldrig tænkt på at bruge tun og bønner sammen på denne måde, men det lyder super lækkert og sundt (hvis man da lige ser bort fra mayoen). Jeg tror, at jeg skal prøve at lave denne på et tidspunkt 🙂
    Kh Nadia
    foodfanatic recently posted..Pandestegte vildlaksefileter med hummersauce og grønne asparges

  6. Klidmoster skriver:

    Det som Karin skriver + ammenam-nam-nams!

    Er lige ved at lave tunsaucen til en salat med ærter og asparges til aften 😉
    Klidmoster recently posted..Jordbær-tiramisu med fåremælksyoghurt- sort the og estisk likør

  7. Karin skriver:

    Mega yummy bønne-duttelut! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge