Weekend i syltningens tegn

Det er ved at være sidste udkald til at få fyldt forrådskammeret op. Egentlig var det min plan at sylte agurker i år, men jeg var simpelthen for sent ude, og fik ingen – ØV! Til gengæld fik jeg pigerne til at rippe vores lille æbletræ i dag, og selvom høsten på ingen måde kunne måle sig med sidste år (hvor træet gav hele 3 kasser!), kom der alligevel en del æbler ud af deres indsats. Da jeg så opskriften på æblesirup hos Hanne, vidste jeg at at det var noget jeg ville prøve, især fordi æblerne i vores have er Filippa, og de er altså rimelig syrlige. Ergo røg alle de grimme æbler i saftpresseren og sammen med masser af sukker, en kanel- og en vaniljestang, blev det i løbet af nogle timer lavet om til en utrolig velsmagende sirup. Desværre havde jeg ikke lige et lager af flasker, så siruppen kom på glas, så må man jo bruge en ske til at få den op!

Derudover var jeg løbet fuldstændig tør for sennepspickles, så i aftes blev gulerod, perleløg, squash og romanescokål lagt i saltlage, og i dag blev de kogt i lager- og æbleeddike, som derefter blev jævnet med masser af krydderier og hældt på glas – så skulle der være til resten af vinteren 🙂

De fine etiketter er fra dansukker, hvor man kan vælge mellem mange forskellige og printe direkte ud- smart!

4 kommentarer
  • Eva Bagger siger:

    Eeej, hvor lyder det hyggeligt med en hel sylteweekend – og de der sennepspickles lyder meget lækre. Kan du afsløre en lidt mere præcis opskrift (især hvilke krydderier du bruger!)
    Kh. Eva
    PS: Håber det går godt med jeres nye (gamle) måneds-madplan!

  • Signe siger:

    Hej Eva
    Der ligger et link til et tidligere blogindlæg om pickles, hvor alt er målt og vejet af 🙂
    Jeg ser på madplanen i dag – det har været en enorm lettelse at have den i denne uge, så det er klart noget vi skal fortsætte med.
    Hilsen Signe

  • Simon siger:

    Det ser meget lækker ud…. mmmm

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *