Twixkage

Jeg kom jo til at love min datter at vi skulle bage Twixkage, da vi gik amok i Snickerskage for nogle måneder siden. I dag havde vi god tid og blev derfor enige om at bage “en svær kage”. Vi kom i tanke om Twixkagen og havde heldigvis alle ingredienserne i huset.
Jeg fandt en opskrift på nettet, justerede lidt og så gik vi i gang. Ifølge opskriften skulle man komme bund og karamel i hver sin form, og når de så var kølet af, montere karamellen på bunden – Lad være med det! Karamel er ret klistret, og det giver bare ekstra arbejde. Bare hæld den varme karamel ovenpå den let afkølede bund, og knald hele baduljen i køleskabet. Det vigtigste er at sørge for at formen slutter tæt til bunden, så der ikke kommer karamel nederst 🙂
Kagen er ret tung i det, så der er rigeligt til at imponere et kagebord med – den kan også serveres som dessert med en kugle is og lidt bær “on the side”.

Twixkage (min 10 pers.)
Bund:
125 g blødt smør
75 g sukker
175 g mel
75 g durummel
Karamel:
160 g lys sirup
½ tsk salt
200 g sukker
1 1/4 dl piskefløde
90 g smør
1 vaniljestang
Overtræk:
15o g god, lys chokolade
30 g smør

Pisk smør og sukker til det er luftigt. Pisk de to slags mel i. Det bliver en slags krumme. Smør en brødform (min er 8×27 cm i bunden – den kan godt være en smule større) og pres dejen ned i formen. Bages ved 150 grader i ca. 50 minutter. Den skal være lysebrun. Lad bunden afkøle i formen på en rist.
Kom sukker, vaniljekorn, sirup og salt i en gryde. Kog til en jævn masse. Tilsæt smør og fløde og kog i ca. 10 minutter. Har du et sukkertermometer skal karamellen være ca. 125 grader varm. Ellers kan man komme en dråbe karamel i et glas vand, og hvis den derefter kan rulles til en kugle er den klar. Hæld karamellen over den afkølede bund og sæt formen i køleskabet i en times tid.
Kom hakket lys chokolade og smør i en skål og smelt det over vandbad eller i microovnen. Rør til et jævnt overtræk og hæld chokoladen over kagen. Bred den ud i et jævnt lag. Sæt kagen tilbage i køleskabet. Når chokoladen er stivnet er kagen klar til at spise.
Skær i forholdsvis tynde skiver, og serveres med masser af te eller kaffe.
Opbevar kagen på køl. Den kan holde sig i ca. 3 dage og kan evt. fryses.

 

21 kommentarer
  • Savle savle* den er vist farlig at lave 😉

  • HanneK siger:

    Åhhhhh, åhhhhhhhhhhhh…. Jeg er mundlam!
    Og man kan se de fine vanillekorn. Dén SKAL jeg prøve at bage.

    • Signe siger:

      Det ligner dig ellers dårligt 😉 Regner nok med at det er et eksempel til efterfølgelse rundt om i blogland – snickerskagen gik jo sin sejrsgang 🙂

  • foodfanatic siger:

    Kære Signe
    Hvor lyder den fantastisk. Tror vist, at vi har samme smag, når det gælder kager. Mon også denne kan spises direkte fra fryseren? 😉
    Kh Nadia

    • Signe siger:

      Det er bestemt værd at prøve – kan så afsløre at den aldrig nåede i fryseren herhjemme 🙂

      • rosemarie siger:

        Jeg havde egentlig tænkt mig at skrive om det var realistisk at forvente at have noget tilbage efter 3 dage at putte i fryseren. Sjovt nok et overflødigt spørgsmål.

  • Anne siger:

    Er du gal, den ser god ud – snickerskagen er smagt, og den var bestemt et hit, så mon ikke også denne her er?

    – Anne

  • Maja siger:

    Den skal helt sikkert prøves, glæder mig allerede 🙂

  • Mette Lindgaard siger:

    Shit, den ser så god ud! Jeg elsker karamel!

  • […] Da jeg så Nadias indlæg om snickerskage, vidste jeg bare at den måtte jeg bage! Det er nok noget nær den bedste kage EVER, konfektagtig og snasket. Den fryser godt, og kan faktisk spises direkte fra fryseren – ligesom Snicker-is. Jeg har bagt den et par gange, og har selvfølgelig justeret opskriften en smule (kan jo ikke bage noget, uden at det sker…). Jeg brugte ren mørk chokolade (57 %), men kom en smule smør og fløde i, simpelthen for at man bedre kan skære kagen ud, uden at chokoladen knækker. Desuden kom jeg kun en pose peanuts ovenpå kagen, men kom så lidt peanutbutter i dejen i stedet. Desuden gjorde jeg som Hanne, og lavede ekstra karamel. Jeg har serveret snickerskagen for både børn og voksne og ALLE er vilde med den – det eneste problem (udover at den forsvinder så pokkers hurtigt) er at min datter nu er begyndt at snakke om en Twix-kage… […]

  • Mette siger:

    Kan jeg bruge andet end durummel

  • Anonym siger:

    Hej
    Du skriver, at kagen bages i en smurt brødform, men hvordan i alverden får du den så ud af formen? Og så i så pæn tilstand?! Samt foregår det før eller efter, der er kommet chokolade på?:)

    • Signe siger:

      Jeg brugte en form af hård gummi, som jeg ligesom “trak” af kagen, da den var færdigbagt. Har du en normal brødform, ville jeg nok lægge et stykke bagepapir (klippet så det passer) i bunden, smøre siderne, og så løsne kagen med en kniv, for derefter at vende den forsigtigt ud. Og det er altså EFTER at chokoladen er kommet på 😉

  • Rikke siger:

    Hej,
    Min karamel blev MEGET hård – skal den være det?

    /Rikke

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *