Samosaer

For nogle uger siden kom der en ny Jamie Oliver kogebog; Superfood, sund mad hver dag. c3344a92490d67b6c6f2719e7086ee53
Jeg har i årevis været fan af Jamie, hans tilgang til madlavning er lige mig – ‘hands on’-mad hvor smagen er i højsædet. I den nye kogebog handler det rigtig meget om sundhed – at man skal sørge for at få grøntsager nok, samt fuldkorn og sunde fedtstoffer. Bogen er rigtig lækker og fik da også 6 hjerter i Politiken i sidste weekend – et scoop til at få sundere hverdagsmad, så man kan give den gas med kage og smør i weekenden 🙂

Jeg har prøvet et par lækre frokostsalater fra bogen og forleden fik vi så disse lækre samosaer. I virkeligheden skal de laves med filodej, men det kan man simpelthen ikke købe i Kjellerup, så jeg måtte ty til forårsrulledej, som vi havde i fryseren. Det gør at samosaerne ikke var så store, men til gengæld er forårsrulledej virkelig nemt at arbejde med, og bliver fint sprødt i ovnen.
Desuden brugte jeg quinoa fremfor brune ris – er vist lidt for meget barn af 70’erne til at brune ris tiltaler mig.
Jeg endte dog med at lave dobbelt portion i forhold til Jamies opskrift – kunne godt se at 100 g oksekød og 250 g sød kartoffel ville få meget svært ved at mætte en familie med to teenagere. Vi spiste rub og stub, men har du rester vil jeg tro at samosaerne også er lækre i madpakken dagen derpå.

Samosaer (36 små)
100 g lys quinoa
200 g hakket oksekød
lidt olivenolie
2 tsk karry (jeg bruger madras-)
2 løg
4 fed hvidløg
500 g sød kartoffel
1 frisk rød chili
1 potte frisk koriander
18 plader forårsrulledej (den grønne pakke – 215 mm*215mm)
Til servering
1 agurk
saft af 1 citron
yoghurt naturel
stærk chilisauce

Kog quinoaen i saltet vand i 20 minutter. Lad den dræne i en sigte.
Kom olie, hakket oksekød og karry i en sauterpande og svits det ved medium varme. Rør i det undervejs.
Hak løg og hvidløg fint og skræl de søde kartofler. Skær dem i små tern. Hak chilien fint (du behøver ikke fjerne kernerne). Hak stilkene fra den friske koriander fint – læg bladene til side til servering.
Kom hele baduljen ned til kødet og lad det svitse i 15 minutter. Tilsæt 3½ dl vand og lad det simre i yderligere 15 minutter. Mos den søde kartoffel let med en grydeske (eller en kartoffelmoser) og smag til med salt og peber. Vend den kogte quinoa i og hæld det hele op i en sigte, så den overskydende væde kan løbe fra.
Bland en spsk hvedemel med lidt vand, så du får en tyk masse; det er din “lim” til samosaerne.
Flæk de optøede stykker forårsrulledej på midten, læg en spiseskefuld fyld i den ene ende, smør lidt “lim” rundt om. Fold til en trekant.

IMG_4140

Forsæt med resten af fyldet – læg samosaerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

IMG_4141

Bages ved 200 grader (180 grader varmluft) i ca. 15 minutter.
Skræl agurken, flæk den og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i små tern og vend dem med citronsaft.
Server de varme samosaer med lidt yoghurt, agurketern, chilisauce og frisk koriander.

IMG_4149

1 kommentar
  • […] er denne med en forholdsvis fedtfattig dressing. Oplægget er fra Jamie Olivers: Superfood, som jeg før har omtalt her på bloggen. Jamie bruger blomkål og romainesalat som base, men denne gang benyttede jeg […]

  • Skriv et svar til Cæsarsalat med et twist | Signes Mad Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *