Rabarberkage med crumble

Da Fenja fornylig klagede sin nød over at være ved at drukne i rabarber (og salvie, ikke mindst) tilbød jeg straks at aftage nogle – er jo SÅ flink, og SÅ glad for gratis råvarer. Hun kom med den smukkeste, og største buket rabarber jeg længe har set, og den ordnede vægt var hele 2 kilo. Jeg skyndte mig at lave saft/kompot af 3/4 dele, frøs det meste af kompotten ned, og kom saften på skoldede flasker. Desuden tog jeg 550 g rabarber fra til denne kage, som jeg havde set hos SmittenKitchen, og som vanligt med Debs opskrifter, blev den fantastisk. Jeg fik kun vinrabarber af Fenja, så farven på min kage blev meget smuk og rød. De grønne rabarber smager fuldstændig lige sådan, det eneste der adskiller dem er farven.
Denne kage er ikke bare en rabarberkage eller en rabarbercrumble – næ nej, den er faktisk begge dele. Først en blød kagedej med masser af rabarber, og dernæst en sprød crumble-top øverst.
Jeg bagte den dagen før den skulle spises, og den holder sig rigtig fint pga al frugten. Er du til det, kan den serveres med lidt flødeskum – rabarberne er temmelig syrlige, så cremefraiche kan godt blive for meget. Vi fik ikke noget til (andet end kaffe og småkager, altså).

Rabarberkage med crumble (1 stor kage)
550 g rabarber i 2 cm stykker
265 g sukker
saft og skal af ½ citron
115 g smør
2 æg
165 g mel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
1/4 tsk stødt ingefær
80 g creme fraiche (eller græsk yoghurt)
Crumble:
125 g mel
50 g lys sirup
1 nip salt
1/4 tsk kanel
55 g smør

Smør en form i str. 25×35 cm. Stil til side. Kom 150 g af sukkeret ned til rabarberne og dryp citronsaften over. Vend rundt. Pisk smør og 115 g sukker sammen til det bliver hvidt. Tilsæt citronskallen. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel med bagepulver, salt og stødt ingefær. Pisk først lidt af melblandingen i dejen, dernæst lidt af cremefraichen. Slut af med melblandingen. Fordel dejen i den smurte form – brug en våd palet til at smøre dejen ud i et jævnt lag. Vend rundt i rabarberne og fordel dem over dejen. 
Til crumble smeltes smør og sirup sammen (brug microovn, hvis du har en). dernæst tilsættes mel, salt og kanel. Smuldr massen ud over kagen og bag den nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
Lad kagen køle helt af og server den evt. med en klat flødeskum.

15 kommentarer
  • Ej hvor ser den dejlig saftig ud, åh jeg vil også drukne i rabarber! Dumt spørgsmål, men hvor mange planter tror du man skal have for, at have så mange, at man kan dele ud af dem, har høstet et halvt kilo endnu. Ha en dejlig dag!

  • foodfanatic siger:

    Mmm, den ser god ud. Smuk farve fra vinrabarberen.

  • KokkeKongen siger:

    Gror rabarber ikke som ukrudt 🙂
    Den ser virkelig godt ud. Har desværre ikke tid til at bage for tiden, har rigeligt med hovedmåltiderne. En kone som skriver speciale og en datter på 8 måneder som begge suger energien ud af mig 🙂

  • Tina siger:

    Den ser god ud! Elsker også at bage og da jeg nu har hjemmedyrket rabarber må den bare prøves. Glad for du siger du bagte den dagen før, men kan den så lunes uden den bliver tør?

  • Anne Brill siger:

    Hej.
    Jeg må sige, at den rabarberkage er helt fantastisk, og vakte stor begejstring, da jeg havde en med på arbejde. Dog havde jeg ikke sirup første gang jeg bagte den, og improviserede med muscovadosukker, hvilket faktisk gav mig et bedre resultat, end da jeg senere prøvede med sirup. Jeg er ret sikker på, at det nok mest skyldes forkert afmåling, jeg kunne simpelthen ikke få crumblen til at crumble rigtigt anden gang. Så har man ikke lige sirup, kan man forsøge sig med andre former for sukker, muscovadosukker (som jeg tilfældigvis havde) virker i hvert fald helt fint 🙂

  • Anne Brill siger:

    Og jeg er netop herinde i dag, fordi jeg skal til at bage den igen 🙂

  • Nadia siger:

    Kan den mon nedfryses….??

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *