Pizzasnegle

Hermed lidt madkasseguf – de kan sagtens holde sig på køl en 3 dages tid (hvis de ikke er spist inden).
1 portion pizzadej
1 portion tomatsovs
1 frisk mozzarella (125 g)
Lidt pesto
75 g skinke skåret i små tern

Pesto
1 bundt frisk basilikum
1 håndfuld pinjekerner
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
50 g parmesanost (ikke det færdigrevne!)
salt, peber og evt. lidt vand til at justere tykkelsen

Smid alle ingredienser i en blender og kør til konsistensen er jævn. Smag til med salt og peber, og juster evt. tykkelsen med lidt vand. Brug ca. 1 spsk til pizzasneglene og brug resten til en god gang pasta med pesto en af de følgende dage. Husk at opbevare det i en tætsluttende beholder, da det ellers hurtigt mister smag.

Rul dejen ud til en stor firkant, smør med tomatsovs helt ud til kanten, dryp med pesto, og drys med skinke. Rul sammen til en roulade, og skær ud til ca. 12 snegle. Fordel dem på en plade, og kom lidt mozzarella på toppen af hver.
Da jeg altid langtidshæver gærdejen, gør jeg ikke meget ud af efterhævning, men lad dem lige stå, mens ovnen varmes op til 225 grader. Bag dem på næstøverste rille i ca 15 minutter.
Så er der serveret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *