Pebernødder

Årets julekagebagning blev vel overstået i dag – af uvisse årsager er jeg altid helt flad bagefter, det kan være det er tanken om at det smør, der skal konsumeres 🙂
I år stod den som vanligt på vanillekranse (ingen jul uden!), brunkager (som til min ærgrelse blev lidt bløde) og så prøvede jeg at bage pebernødder for første gang – vi prøvede det nogle gange da jeg var barn, og de blev altid bløde, så jeg har været lidt berøringsangst…
Nå, men i sidste uge var der en test af købe-pebernødder i Politiken, og ingen fik ret gode karakterer. Til gengæld var der en opskrift på pebernødder, som jeg besluttede at prøve af.
Man skulle egentlig bruge hvidt sukker, men jeg valgte at bruge en blanding af muscavado og rørsukker, og smagen blev rigtig god, og ikke mindst blev de gode og SPRØDE!
Du kan i øvrigt finde opskriften på brunkager og vanillekranse her

Pebernødder (ca. 150 stk)
½ tsk hvid peber
½ tsk stødt nellike
½ tsk kanel
½ tsk ingefær
250 g mel
1 knsp. hjortetaksalt
100 g smør
1 æg
100 g muscavado-sukker
50 g rørsukker (bruger du hvidt sukker, skal du i alt bruge 175 g)
2 spsk fløde

Bland mel med krydderier og hjortetaksalt. Smuldr smørret ud i melet.
Pisk æg og sukker sammen til en let æggesnaps – tilsæt fløde. Bland mel og æggesnaps sammen til en fast dej. Kom dejen i en plastpose og sæt den på på køl i mindst 1 time.
Rul dejen ud til tynde stænger som skæres i små stykker. Rul til pebernødder og sæt dem (forholdsvis tæt) på en plade. Bag ved 225 grader i 7-10 minutter. Lad pebernødderne køle af på en rist og kom dem i en tætsluttende beholder.

6 kommentarer
  • Anonymous siger:

    Jeg har også bagt brunkagerne lørdag. Desværre blev mine også bløde = (åbenbart) ikke tæt kagedåse 🙁
    Jeg vil sætte brunkagerne i ovnen igen et par minutter. Så skulle det være ok..

  • Signe siger:

    Kan man virkelig det? Tja, det er da et forsøg værd, det er godt nok ærgerligt med halvanden dåse bløde kager!

  • Signe siger:

    Fik så lige reddet alle kagerne ved at genbage dem – tusind tak for tippet 🙂

  • Fru.Heist siger:

    Selv tak Signe 🙂
    Trods…jeg IK' (IKKE!!) er den grande bagemester, men havde læst dette tip…et eller andet sted 🙂

    Og de brunkager har jeg gået i et helt år og sukket efter!

    Fik også taget et par virkelige superduper fotos til min egen blog…bortset fra at memorycard var isat pc'eren. Flot flot!
    Nu kan jeg så bruge billederne fra (gen-)bagningen….

    Gider ikke altid at logge mig på…sorry 🙂

  • Klidmosteren siger:

    Totalt i orden pebernødder! Jeg har lige bagt en omgang og de blev vildt lækre 🙂

    Knus M

  • […] bliver ved med at forsøge på at bage de perfekte pebernødder. Sidste år var de gode og sprøde, men familien var ikke så begejstrede for dem. I år fandt jeg en opskrift i […]

  • Skriv et svar til Klidmosteren Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *