Påskefrokost 2016

Hermed et rendyrket blæreindlæg 😉
I påsken var vi i sommerhus med svigerforældrene som så mange gange før, men påskefrokosten var ikke som den plejede. For flere år siden har vi aftalt at det er slut med købesnaps; både svigermor og jeg laver selv snaps, og en påskefrokost er da den perfekte anledning til at få smagt dem alle. Jeg har aldrig været den store sildespiser, og har kun en enkelt gang prøvet at lave sild selv – hvilket failede fuldstændig! Med inspiration fra Adam Aamanns nye kogebog: Aamanns Smørrebrød (via Politiken) kastede min husbond og jeg os ud i at lave sild selv – denne gang med stort held.

Udover sildene besluttede vi at lave flere tallerkenserverede frokostretter – kun fisk, og kun en varm ret. Det hele var meget vellykket – og svigerforældrene var meget tilfredse med arrangementet. Vi fik to forskellige slags snaps til hver ret, men droppede til gengæld øllerne, da vi jo også gerne skulle kunne smage de sidste retter.
Her er hvad vi fik at spise:

IMG_4329 Glarmestersild med porrer, cremefraiche, kapers, gulerod og løg.

IMG_4333 Rødbedesild med rødbedepuré, cremefraiche, peberrod, råmarineret rødbede og løg.

IMG_4348 Karrysild med æble-jordskokkekompot, cremefraiche, æblestykker og løg. Helt klart den bedste sild jeg nogensinde har smagt; selv pigerne spiste helt op!

IMG_4352 Ganerenser i form af vagtel-solæg med sennep og hotsauce.

IMG_4358 Klassisk blinis med stenbiderrogn, løg og cremefraiche.

IMG_4364 Snaps! Og ja, vi smagte dem alle (nogle af dem flere gange…).

IMG_4373 Fiskesuppe med stegte kammuslinger og syltede grønne jordbær. Virkelig fantastisk suppe; så rig i smagen (omend den godt kunne have brugt et drys grønt).

IMG_4382 Gravad brosme med rævesauce – serveret på letristet grydebrød med tang og kommen. Jeg har brugt den samme opskrift til brosmen som til denne laks.

IMG_4383 Varmrøget escolar (smørfisk) med confiteret æggeblomme og purløg.

IMG_4398 Datterens lækre dessert: Mocca-chokoladeis; en fantastisk afrunding på en skøn middag.

4 kommentarer
  • Rose siger:

    Hvor blæret og blæret datter der lige bikser en dessert sammen.

  • […] fisk på; dog skal man være opmærksom på kun at bruge meget frisk fisk. I forbindelse med vores påskefrokost, havde jeg fået købt et helt kilo frosne kammuslinger, og nu skal de altså spises. Forleden fik […]

  • […] i en del år holdt rimelig traditionel påskefrokost i sommerhuset med mine svigerforældre, men sidste år gav vi den gas med en gang gourmet, og det var så stor en succes, at vi blev nødt til at gentage […]

  • Skriv et svar til Kammuslinge-ceviche | Signes Mad Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This