Ovnstegt havbars

Forleden dag havde min far købt de flotteste havbars i Inco. Hvis man ser havbars på et fiskemarked sydpå er de typisk nærmest ovale, men i Danmark er det en meget slank fisk. I størrelse er den lidt som en stor makrel, så 3 havbars til 6 personer var egentlig meget passende.
Desuden er den overhovedet ikke på listen over truede fisk, så man kan med god samvittighed spise rigeligt.
Fisken skulle være rigtig god at grille, men da mine forældre ikke ejer en grill, blev den i stedet ovnstegt. Jeg brugte en opskrift fra Gordon Ramseys “Spis Sundt”, og det blev rigtig godt.
Vi fik en bulgursalat til, og med lidt pasta med hjertemuslinger først og rødgrød til dessert, blev det et regulært festmåltid.

Ovnstegt havbars (6 fiskeglade personer)
3 små havbarser (i alt ca. 1400 g)
1 økologisk citron
2 store fed hvidløg
en håndfuld rosmarinkviste
1 håndfuld basilikumblade
salt og peber
olivenolie

Start med at rense fiskene; skær bugen op og skyl alt blodet ud. Skær en 5-6 skrå snit på begge sider af fisken, dybe nok til at komme krydderier i. Dæk en bradepande (den der passer til ovnen) med sølvpapir og læg fiskene herpå. Dryp med olivenolie, salt og peber, og gnub det godt ind i fiskene. I hvert snit (på fiskens overside) kommes der nu et basilikumblad rullet om en rosmarinkvist samt en skive hvidløg. Tilsidst kommes der tynde skiver af citron ind i fiskenes bug.
Fiskene bages i ca. 20 minutter ved 200 grader – når du nemt kan trække en finne ud, er den færdig.
Kom fiskene over på et fad og trancher dem ved bordet.

5 kommentarer
  • […] nærmest ovale, men i Danmark er det en meget slank fisk. I størrelse er den lidt som en … Læs resten →Ovnstegt havbars Posted in Signes Mad « Rødgrød You can leave a response, or trackback […]

  • […] Signes Mad En blog om mad til hverdag og fest Hop til indhold HjemOm ← Ovnstegt havbars […]

  • Sten Larris siger:

    Tak for dejlig mad. Fin opskrift!
    Jeg kan tilføje at jeg slet ikke fulgte den slavisk, at det altid at bruge olivenolie nok er på mode men rapsolie er lige så godt (hvor véd jeg det fra, jeg har selvfølgelig ikke prøvet med begge dele), og det at tranchere måtte jeg slå op i leksikonnet (google) for at hitte ud af hvad betød.

    • Signe siger:

      Tak for rosen. Jeg går bestemt ind for at man ikke følger opskrifterne slavisk – det gør jeg heller aldrig selv 🙂

  • Skriv et svar til Pasta con vongole | Signes Mad Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *