Marcipanlinser med appelsincreme

Forleden da jeg var i Kvickly havde de kogebogen Den store bagebog 3, Året rundt, for kun 10 kr. Jeg har også 2’eren og der er adskillige anvendelige opskrifter i, så bogen røg lige ned i kurven.  Da jeg altid er frisk på at prøve nye bageopskrifter, og vi alligevel skulle have gæster, fandt jeg en lidt anderledes opskrift på linser (i hvert fald i forhold til denne her), som blev prøvet af.
Da mængden af marcipan i dejen er forholdsvis stor, betyder det at den er meget skør at rulle ud, så jeg kan kun anbefale at rulle den ud mellem to stykker bagepapir. Jeg havde ikke fået læst opskriften ordentligt, så jeg stod omhyggeligt og satte låg på alle linserne, men i virkeligheden skulle de have været bagt åbne. Smagen fejlede nu ikke noget, og de blev rigtig flotte – mængden af linser passede bare ikke med mængden af creme, da jeg jo kun fik 12 linser ud af det i stedet for de påregnede 20!
Cremen bliver først til creme i ovnen, så bliv ikke forskrækket over at den er så flydende, den skal nok stivne fint.

Marcipanlinser med appelsincreme (12 stk.)
Dej:
150 g marcipan
100 g smør
180 g hvedemel
1 spsk vand

Ælt marcipan og smør sammen, tilsæt mel, og saml dejen med vandet. Kom dejen i film og læg den på køl i mindst 30 minutter. Rulles ud mellem 2 stykker bagepapir.

Creme:
saft og skal af 2 øko-appelsiner (i alt 1½ dl væske)
60 g rørsukker
½ vaniljestang
3 æg

Kom appelsinsaft og -skal i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn. Kog det op til sukkeret er opløst, og lad det stå til det kun er lunt. Pisk æggene let sammen, og pisk dem i frugtlagen.

Rul dejen ud, og for 12 linseforme med dej. Hæld cremen i linserne, og kom dejlåg på. Bag linserne i ca. 20 minutter ved 200 grader. Lad dem afkøle lidt i formene, førend de sættes til afkøling på en rist.
Spises lune eller kolde med masser af te/kaffe til – de holdt ikke mange timer herhjemme 🙂

Halv linse med krum bund!

3 kommentarer
  • […] opskrift på linser (i hvert fald i forhold til denne her ), som blev prøvet af.Visit link: Marcipanlinser med appelsincreme Filed under familiemad, gastronomi-nyt, opskrift, opskrifter · Tagged with betyder-det, […]

  • Tina siger:

    Mmmh, det lyder godt! tror det var den bog jeg gav i adventsgave til min ene bonusdatter.. De må prøves selv om jeg er mest til marcipanlinser og ikke cremelinser… Lyder for lækre!

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *