Makronsnitter

Jeg har alle dage været vild med at teste nye kager, så da jeg ganske tilfældigt faldt over opskriften på Lone Landmands magiske makronsnitter i går formiddags, vidste jeg bare at dem måtte jeg bage. Da min husbond så plagede om kage i går eftermiddags, var der ikke langt fra tanke til handling. Jeg havde faktisk alle ingredienser i huset (man er vel en kagebager), og brugte lejligheden til at få bugt med et glas kvædemarmelade, som sang på sidste vers. En anden gang vil jeg nok blende marmeladen først, og eventuelt bruge en marmelade med lidt mere syre, da den godt kan virke meget sød (server evt. lidt creme fraiche til), men alt i alt blev det en meget vellykket kage.
Vær opmærksom på at lave makronfyldet lige inden det skal over kagen, da det bliver mere stift af at stå, og derfor kan være noget svært at få fordelt over kagen. Jeg brugte en 70% chokolade, jeg havde et par plader liggende af, og chokoladen giver en dejlig bitterhed til den søde kage. Mindre kakakoprocent kan dog sagtens gøre det.
Kagen er TUNG, men holder sig rigtig godt i plastbøtte, og bliver nærmest kun bedre efter en dags tid. Den giver seriøst baghjul til bagerens makronsnitter, og er til trods for de tre trin, meget nem. Med foodprocessoren til hjælp tog det mig under en time, incl. bagning!

Makronsnitter (25 stk)
Bund:
250 g smør
450 g hvedemel
250 g rørsukker
2 tsk bagepulver
4 æggeblommer
Mellemlag:
2 dl god, findelt marmelade (din favorit)
150 g mørk chokolade
Makrontop:IMG_0579
250 g marcipan
4 æggehvider
450 g flormelis
3 tsk vaniljesukker (gerne hjemmelavet)

Smuldr smørret ud i melet (brug evt. en foodprocessor). Tilsæt sukker og bagepulver, og vend det rundt. Kom de 4 æggeblommer ned i massen og bland det godt rundt – det bliver ikke en sammenhængende dej! For ovnens bradepande med bagepapir og hæld smuldredejen ned i. Pres den ud i et jævnt lag, så den dækker hele bradepanden. Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Den skal bare være let gylden.
Mens bunden bager hakkes chokolade groft, og hvis marmeladen er med store stykker, giver du den lige et drøn med en stavblender.
Riv marcipanen og pisk den med æggehvider, vaniljesukker og flormelis. Igen brugte jeg foodprocessoren, men en håndmikser dur også.IMG_0582
Smør den varme bund med marmelade og drys med hakket chokolade. Dryp makronmassen over, så den dækker nogenlunde. Den flyder ikke rigtigt ud i ovnen, så prøv at fordele den så godt som muligt (man kan IKKE smøre den ud over den nu smeltede chokolade, så kom den på i klatter).
Bag kagen i yderligere 15-20 minutter, pas på den ikke bliver for mørk. Lad den afkøle i formen og skær den ud i snitter. Server evt. med en klat creme fraiche til. Kan gemmes på køl i adskillige dage.

IMG_0588

Død ved kage!

 

7 kommentarer
  • Jenny siger:

    Jeg lavede dem med blommemarmelade. Min datter elskede dem 🙂

    • Signe siger:

      Godt at høre 🙂
      Kan i øvrigt fortælle at de bestemt ikke behøver at blive spist samme dag – 2 dage senere var de stadig labre!

  • Elsebeth siger:

    Jeg havde engang en bager, hvis makronsnitter for mig aldrig bliver overgået af nogen; de var med en ikke alt for sød æblemos. Dem havde jeg altid i fryseren, og de skulle bare tøs op, endelig ikke varmes. Bunden var butterdej.

    • Signe siger:

      Har faktisk æblemos i fryseren – det må prøves næste gang.
      Da jeg er allergisk overfor margarine springer jeg nok butterdejen over, men det fungerede nu også rigtig godt med mørdej 🙂

  • Marie siger:

    Den blev bare SÅ god, den kage!! Jeg endte med at bruge to slags marmelade. Havde fået købt et glas hyben-marmelade, som var lige lille nok, så jeg spædede op med en kvæderest jeg havde i køleskabet. Jeg skar den i noget mindre stykker; tror faktisk det endte med 36 snitter. Og jeg har da sjældent modtaget så meget ros for en kage – fra alle kanter! Og så var den stadig god efter tre døgn på køl!

  • […] det bare på brød, men jeg bruger det i saucer, som pynt på trifli eller måske i en lækker makronsnitte. I går kom jeg forbi et træ proppet med paradisæbler, så jeg tog mig den frihed at plukke nogle […]

  • Skriv et svar til Paradisæblegele | Signes Mad Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *