I går var jeg så heldig at være til Klidmosterens fødselsdagsparty, hvor vi fik den dejligste mad og jeg nærmest foråd mig i asparges – nøj, hvor var det bare godt.
Sif havde lavet den smukkeste kage ever – under den flotte indpakning var en red velvet kage, som vitterligt var BLODRØD. Desværre for mig har jeg en ret lav tolerance overfor farvestoffer, så jeg har stadig i dag lidt prikken i tungen og mundhulen – irriterende!!!
Jeg havde fået æren af at komme med brødet, så jeg havde allerede fra morgenstunden bagt 5 store flutes. Desværre var jeg lige i bad, da husbonden riggede frokost til, hvorefter det ene flutes var sat på bordet – ARRGGHHH. Nå, men nød lærer som bekendt nøgen ***, så jeg måtte ud i regnen efter en pakke gær (altså i fakta, ikke!!!), og i gang med at lave et hurtigt foccacio-agtigt madbrød. Nu havde jeg jo bagt ret neutrale flutes, så jeg syntes at det kunne være sjovt med et madbrød med lidt mere smag i, så lidt oliven, soltørrede tomater og frisk oregano blev tilsat – og det blev altså rigtig godt.
Madbrød med fyld (1 form á 30×20 cm)
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ pk. gær
500 g durummel
2 spsk soltørrede tomater i olie
2 spsk soltørrede tomater i olie
10 sorte oliven
1 spsk frisk oregano (eller timian, rosmarin osv.)
½ dl olivenolie til formen
Opløs gæren i det lune vand, og tilsæt olie, salt og sukker. Hak de soltørrede tomater og de sorte oliven groft og kom dem i gærblandingen sammen med oreganobladene. Tilsæt durummel og ælt dejen sammen – den bliver forholdsvis blød.
Smør et fad med olivenolie, kom dejen ned i, og hæld lidt olie over. Spred dejen ud i fadet og lav huller med fingrene. Lad brødet hæve i en god halv time. Bag brødet ved 170 grader midt i ovnen i 30 minutter.
Uhm det ser lækkert ud.
Tror du det bliver godt hvis man fryser det? Min kæreste bliver 40 inden så længe og jeg skal have bagt brød til maden. Vil lave det i god tid og fryse det, så det bare lige skal lunes på dagen.
Det er lige sådan et brød jeg går og har lyst til i dag… Men har kun de tørret tomater og oliven på lager… Så må vente til i løbet af ugen.
Hyggehygge
Marianne
@Britta: Det tror jeg sagtens du kan. Det er min erfaring at det meste brød sagtens kan fryses.
@Marianne: Du kan jo evt. bruge en tsk tørret oregano i stedet 🙂
Jeg prøver 🙂
Og så bager jeg også en stak alm flutes, for fødselsdagsbarnet kan ikke lide oliven 😉
Det var bare så godt det brød – og flutesne også!
Jeg arbejder hårdt på at fremskaffe en naturlig rød levnedsmiddelfarve, jeg har nemlig også fået dejlig eksem idag.
Uh, nice 🙁 Vi er da nogle sølle allergiske skvat!
Prøv evt. nogle af dem her, der har jeg i hvert fald ingen problemer når jeg laver bolcher! http://urtegaarden.dk/Farver-2307.aspx
Fremragende redning – madbrød er nemlig en genial opfindelse 🙂
Tusind tak for de skønherlige brød, de satte lige prikken over i'et 🙂
@Piskeris: Det er det nemlig.
@Klid: Skulle det være en anden gang, skat!