Kulmule med sprød skorpe

Jeg har fået nyt arbejde, hvilket indebærer en del kørsel, idet det er på en efterskole 50 km væk. Det byder dog på en del nye indkøbsmuligheder (altid se det positive her :-)), fx den fantastiske ostebiks i Lading, hvor jeg allerede har lagt vejen forbi adskillige gange. Derudover kører jeg forbi en fiskevogn i Sabro, og der stoppede jeg op i går. De havde noget flot frisk fisk, så det bliver nok ikke sidste gang, jeg stopper der, og dagens tilbud var den flotteste kulmulefilet. Fisk er jo temmelig dyr spise (i hvert fald i forhold til hakket kød), men 80 kr for aftensmad til 4 er vel også i orden. Kulmulen er i torskefamilien og altså en flot hvid fisk, som falder i store flager efter tilberedning. Jeg kan ikke huske at have tilberedt den før, men den blev i hvert fald utrolig lækker.

Kulmule med sprød skorpe (4 pers.)
500 g kulmule (1 filet)
2 spsk dijonsennep
3 spsk rasp
1 spsk frisk timian
salt og peber
½ dl hvidvin
½ dl fløde

Skær kulmulen ud i portionsstykker – endestykket foldes, så det er lige så tykt som de øvrige stykker. Læg fisken i et ildfast fad. Kom rasp, timian, salt og peber i en blender/minihakker og kør til det er finthakket.
Kom et tyndt lag sennep på hvert stykke fisk, og drys raspen ovenpå. Fordel hvidvin og fløde i bunden af fadet, og kom det i ovnen ved 200 grader. Bag fisken i 20 minutter, til den føles fast når man trykker på midten.
Server fisken med fx risotto og dampet broccoli.

10 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Det lyder godt, Signe! Det er ved at være længe siden, vi har fået kulmule – det er ellers lækkert 🙂

  • Signe siger:

    Ja, det er virkelig en lækker fisk 🙂

  • foodfanatic siger:

    mmm det lyder godt nok lækkert Signe. Tillykke med jobbet 🙂

  • Mette Lindgaard Eriksen siger:

    Uhm, jeg elsker fisk, og det er ekstra lækkert med en sprød skorpe 🙂 Bliver virkeligt sulten lige nu.

    • Signe siger:

      Jeg er også meget glad for fisk, men glemmer tit at få det med i hverdagsmadlavningen, hvilket jo er synd. Denne ret tog kun et øjeblik at lave, og var virkelig lækker.

  • Anne siger:

    Hvor ser det lækkert ud. Jeg elsker torsk og det får vi jævnligt, men jeg tror faktisk det er ved at være nogle år siden jeg sidst har fået kulmule – det er ellers utroligt lækkert kød.

    Tillykke med det nye arbejde. Hvis du indimellem synes det bliver træls at køre den lange vej, så glæd dig over kørepengene. Jeg bor jo i Vejle nu, men arbejder stadig i Århus og jeg blev da godt nok noget overrasket over den “bonus” jeg har indkasseret i form af tilbagebetalt skat:-)

  • Signe siger:

    Det var nok også det jeg var mest positivt overrasket over – hvor lækkert kødet var!

    Jeg HAR rettet mit skattekort, da jeg tidligere har arbejdet i Vejle – det hjalp også gevaldigt på fradraget. Jeg har heldigvis lånt nogle lydbøger på biblioteket, så føles vejen ikke så lang.

  • Rune siger:

    Hej Signe!
    Jeg prøvede lige din opskrift her til aften, og det var rigtig lækkert. Skorpen blev dog ikke så sprød, måske fordi at de ikke var helt vandrette… Forhåbentlig er det i orden, jeg lægger en næsten magen til på egen blog, hvis jeg skriver, den er fra dig? Men det bliver nok ikke lige foreløbig, for den skal jo lige lykkes først 🙂

    Hilsen
    Rune

  • Skriv et svar til Piskeriset Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *