Gør madlavningen nemmere med madplaner

Det er vigtigt at spise sundt og godt. Først og fremmest er det jo med til at sikre, at du og din krop har de rigtige næringsstoffer at køre på. Dernæst er det dog også noget af det, som kan give glæde i hverdagen. Men uanset hvor meget man end måtte gå op i at spise godt, så er det ikke sikkert, at man altid har lige meget overskud til at lave god mad. Derfor er det også helt okay at tage smutveje for at gøre det lige lidt nemmere for sig selv. Det kan du blandt andet gøre med madplaner, som er lavet til dig på forhånd.

Madplaner giver en varieret kost

Lasagne. Boller i karry. Kylling med ris. Man kan hurtigt ende med de samme opskrifter uge efter uge og ty til de menuer, som man kender så godt. Nogle retter, som er velsmagende, men hurtigt kan blive lidt kedeligt og ensformig i længden.

Men med madplaner sikrer du en varieret kost, hvor der er taget højde for, du ikke får det samme uge efter uge. Nemlig laver en madplan for en hel uge, hvor du er garanteret ikke at få ris 3 dage i træk. Madplaner giver dig og familien mulighed for at udvide jeres gastronomiske horisont og prøve opskrifter fra alle verdenshjørner. Samtidig er opskrifterne nemme at gå til og sværhedsgraden er ikke høj, så alle kan være med – uanset hvor meget erfaring, som man har i køkkenet.

Tidsbesparende i en travl hverdag

Går du med et stramt program forude, så vil det muligvis kunne være en stor hjælp for dig at benytte madplaner. For på den måde behøver du ikke at gå på kompromis med hverken næring eller smag. Det vil blot spare dig for besværet ved selv at skulle finde ideer.

Det kan være at der ikke er meget tid til at stå i køkkenet hverdag. Derfor kan det være anvendeligt med opskrifter, som ikke tager mere end 30 minutter at tilberede. Det passer perfekt ind i den travle hverdag, hvor der både skal arbejdes, hentes børn og dyrkes fritidsaktiviteter.

Madplaner til alle aldre og smagsløg

Er der børn i familien? Glutenallergikere?  Vegetarer? Eller noget helt fjerde? Du har naturligvis mulighed for at gå ind og vælge de madplaner, som matcher dig og dine ønsker.

  • Børnevenlige madplaner
  • Hurtige madplaner
  • Glutenfri madplaner
  • LCHF/low carb madplaner
  • Vegetar madplan
  • Verdens madplan

Du kan naturligvis også jonglere lidt rundt i de forskellige madplaner, hvis du ønsker at få afprøvet lidt forskelligt. Flere og flere danskere vælger eksempelvis at have en kødfri dag, hvor man får serveret lidt ekstra grønt på tallerkenerne. Det er en perfekt måde, hvorpå du både kan gøre noget godt for miljøet – men også for din krop, hvor du samtidig får afprøvet nogle nye retter, som du ellers ikke ville have givet dig i kast med.

Hvis du forsøger at spare på kalorierne, så kan madplaner også være en stor hjælp på vejen.