Banan marmorkage

I går formiddag havde min mand lagt beslag på bilen, så pigerne og jeg måtte tage bussen ind til byen. Vi sad og snakkede og blev enige om at bage en kage om eftermiddagen, når vi var hjemme igen. Den ældste sagde banankage og den yngste chokoladekage, og så var spørgsmålet jo hvem der skulle have lov til at bestemme (det ender som regel med at være mig, idet jeg jo forestår bagningen…). Jeg spekulerede lidt over det, og overvejede om man kunne lave en form for banan-marmorkage.
Vel hjemme igen, fik jeg kigget i den fantastiske kagebog “Pausekage” (har du den ikke allerede, kan den købes lige her), og så at kageguruen havde tænkt tanken før mig, og der derfor var en nem opskrift på en kage, der der kunne tilfredsstille begge børn (og deres mor). Det er til dato den nemmeste kage fra Sifs hånd, jeg har bagt, og det eneste jeg tilføjede var en håndfuld Callebaut chokoladeknapper til den brune del af dejen – jeg kan kun anbefale at lave den allerede i dag!

Banan marmorkage (1 stk, 20 cm. springform)
200 g blødt smør
200 g rørsukker
2 spsk kakao
½ stang vanilje
4 store æg
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
200 g most banan (ca. 2 store bananer)
evt. en håndfuld finthakket god chokolade

Kom smør i en skål, og giv det 15 sekunder på defrost i microen – vupti, blødt smør. Kom sukker, mel, bananmos, vaniljemarv og bagepulver i skålen og pisk det sammen. Tilsæt æggen et ad gangen, husk at røre godt imellem hver. Når alle æg er pisket i dejen, kommes halvdelen af dejen i en smurt springform. Kakao piskes i resten, og chokoladen vendes i. Kom den brune dej ovenpå den hvide, og brug en gaffel til at lave tilfældige “streger”. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time (mærk efter med en pind om den er gennembagt – min kage bagte i 1 time og 15 minutter).

Og sådan blev alle lykkelige i den lille familie en lørdag i marts – snip snap snude, så er den  historie ude…

 

12 kommentarer
  • Sif siger:

    Nææh! Tak for pæne ord om kage. Måske jeg selv skulle bage den igen.

  • Signe siger:

    Lige til højrebenet, at rose dig for kage 🙂
    Og da kager jo ind imellem går i glemmebogen af uforståelige årsager, er det rart at blive husket på deres eksistens!

  • Piskeriset siger:

    Nice! Du er både en god mor og en sand diplomat 😀

  • Jette siger:

    Opskriften og resultatet ser meget lækkert ud! Tak for inspiration :o)

  • Hanne K siger:

    Mums, Signe!
    Og hvis det ikke var fordi, jeg allerede har lavet træstammer i dag, var jeg straks gået igang…

  • […] dem, putte dem i en pose og smide dem i fryseren. De er supergode til smoothies, banankage (prøv denne eller denne) eller fx disse pandekager. Anne bruger boghvedemel, men da jeg ikke lige havde det på […]

  • […] lide dem til den syrlige side). Jeg har bagt flere forskellige slags banankage før (fx denne eller denne), men da jeg så denne hos SmittenKitchen måtte jeg bare prøve den. En fyldig og rig […]

  • Linda siger:

    Jeg har lige bagt denne kage sammen med min søn og den var super! Erstattede smør med olie og det funkede fint (bruge 145 g. olie). Den er jo også bare nem og hvem kan ikke lide banan og chokolade sammen? Lækker!

    • Signe siger:

      Godt at du kunne lide den. Da jeg var barn byttede vi tit smør ud med olie i kageopskrifter, og det fungerede fint. Jeg kan bare godt lide smagen af smør 😉

  • Skriv et svar til Jette Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *