Bagels

Jeg har bagt bagels en enkelt gang før, og det er en del år siden. Jeg husker egentlig at det var ret besværligt og ikke bøvlet værd, så hvorfor jeg pludselig fik lyst til at bage bagels i går, aner jeg ikke. Nå, men fordelen ved ferie er vel netop at man har tid til at kaste sig ud i den slags projekter. Da jeg vågnede i morges fandt jeg straks en opskrift og gik i gang. Om noget er USA stedet for bagels, så jeg fandt endnu engang en opskrift hos King Arthur’s Bakery, og gik i gang. Det viste sig så at være temmelig nemt, og bestemt “besværet” værd. Saftige bagels med en lækker sej skorpe var resultatet. Jeg kan kun anbefale at du kaster dig ud i det, for pokker, hvor er det godt. Der behøver vist ikke at gå 10 år førend jeg bager dem igen 🙂

Bagels (8 stk.)
3½ dl. lunkent vand
20 g gær
2 tsk salt
1 spsk brun farin
ca. 500 g ubleget hvedemel
Kogevand:
2 liter vand
2 spsk brun farin

Evt. birkes eller sesamfrø til drys

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til en smidig dej – den må gerne blive æltet i mindst 10 minutter. Læg film over skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter).

PicMonkey Collage
Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 lige store stykker. Form til glatte boller, og læg dem en bageplade drysset med lidt mel. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Sæt imens vand og sukker over i en stor gryde og tænd ovnen på 220 grader.
Sæt en finger midt i bollerne, og træk til du har en jævn ring. Drej den rundt om et par fingre, så hullet bliver pænt stort. Kom bagels i det simrende sukkervand, 3-4 stykker ad gangen. Lad dem koge i ca. 2 minutter, vend dem undervejs.
IMG_1790Læg dem over på en bageplade med bagepapir, drys evt. med birkes, og bag dem midt i ovnen i 20 minutter.
Tag dem ud og lad dem afkøle på en rist. Kan spises med smør, smøreost og laks, eller bruges til de lækreste frokost-sandwiches.

IMG_1803

7 kommentarer
  • Peter siger:

    Hej Signe.
    Kan du ikke lige lægge et par stykker i fryseren? De ser vildt lækre ud, dine bagels!
    Kærlig hilsen
    Peter

  • Berit siger:

    Hej 🙂
    Tak for et rigtig godt site 🙂 og nogle gode opskrifter 🙂
    Bagte dine tebirkes i sidste uge og mine kollegaer elskede dem – nu skal jeg have morgenmad med på tirsdag og vil lave tebirkes og croissanter og måske dine bagdel – men mon de kan koges og sættes i køleskabet og så bages om morgen?

    • Signe siger:

      Det ville jeg ikke satse på, der er jo stadig gær i dejen, så de ville hæve yderligere efter kogning. Ville nok bare bage dem færdige om aftenen, og så lige lune dem kortvarigt om morgenen (hvis de skal være lune – de smager også fint kolde).

  • Berit siger:

    Lige et tillægs spørgsmål 🙂 hvor køber du ubleget hvedemel 🙂

  • Berit siger:

    Beklager sidste spørgsmål 🙂 Søris og Netto nogle gange – du havde jo svaret andet sted 🙂

  • Berit siger:

    Tak for svar 🙂 Bagte dem om aften og lunede dem om morgen og de var en stor succes 🙂

  • Skriv et svar til Berit Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *