Æblemuffins med ingefær

Jeg har ikke bagt i muffins i en evighed (nå ja, næsten…), og med alle de æbler måtte jeg jo bare bage noget. Jeg har en aftale med Kagedåserne i næste weekend, hvor jeg har planer om en luksuriøs æble-brombær-tærte, men i denne weekend skulle det bare være enkelt.
Eftersom at jeg ikke længere kan tåle kanel, måtte de krydres lidt alternativt, så jeg endte med ingefær og vanilje, samt lys muscavadosukker i dejen, som giver en let tone af karamel – rigtig, rigtig godt!
Opskriften er en gammel traver, som kan varieres i det uendelige og ALTID bliver gode. Jeg valgte igen at bruge et Golden Delicious-æble, som er forholdsvist bagefast, men alligevel bliver blødt i bagværk; rigtig godt.

Æblemuffins med ingefær (15 stk)
2 æg
3 dl lys muscavadosukker (eller alm. rørsukker)
3 dl mel
100 g smør
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
1 æble
1 tsk vaniljesukker (gerne hjemmelavet)
½ tsk stødt ingefær

Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker skummende og lyst. Tilsæt det afkølede smør. Bland mel og bagepulver og hæld halvdelen i dejen – pisk. Tilsæt mælken mens du pisker, og tilsidst det sidste af melblandingen.
Skyl æblet og skær det i små tern. Vend æbleternene med vaniljesukker og ingefær.
Fordel dejen i 15 forme, og kom æbletern på toppen. Pres dem lidt ned i dejen. Bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Afkøles på en rist.

Muffin collage

6 kommentarer
  • Rosemarie siger:

    Hej
    Jeg er nødt til at dele opskriften på Meyers æblemuffins. De allerbedste, som forøvrigt også smager godt med blommer eller pærer.
    Meyers æblemuffins
    ½ dl. rapsolie
    ¾ dl. yoghurt
    140g. sukker
    75g brun farin el. muscovadosukker &nbsp &nbsp
    50g hakkede hasselnødder
    140g hvedemel
    ½ tsk. stødt kardemomme
    ½ spsk. stødt kanel
    1 knsp. fint salt
    2 tsk. bagepulver
    2 æg
    400g æbler

    1. Rør olie, yoghurt og de to slags sukker sammen og tilsæt hasselnødderne.
    2. Sigt mel, krydderier, salt og bagepulver ned i en tallerken og rør denne blanding i yoghurt massen skiftevis med æggene.
    3. Befri æbler for kernehus, men behold skrællen på. Skær i små tern og vend dem ned i dejen.
    4. Kom dejen i muffins forme og bag i ca. 20 min. ved 180 grader (forvarmet ovn).

  • Rosemarie siger:

    Hov, glemte lige det vigtigste. Smør formene og drys dem med rasp og sukker, så bliver de lækre sprøde udenpå og svampede indeni.

  • King Kok siger:

    That sucks med din kanelallergi, men heldigvis findes der jo mange andre spændende krydderier som kardemomme og stjerneanis eller er du også allergisk over for dem?

  • Skriv et svar til Rosemarie Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *