Jeg har ikke bagt i muffins i en evighed (nå ja, næsten…), og med alle de æbler måtte jeg jo bare bage noget. Jeg har en aftale med Kagedåserne i næste weekend, hvor jeg har planer om en luksuriøs æble-brombær-tærte, men i denne weekend skulle det bare være enkelt.
Eftersom at jeg ikke længere kan tåle kanel, måtte de krydres lidt alternativt, så jeg endte med ingefær og vanilje, samt lys muscavadosukker i dejen, som giver en let tone af karamel – rigtig, rigtig godt!
Opskriften er en gammel traver, som kan varieres i det uendelige og ALTID bliver gode. Jeg valgte igen at bruge et Golden Delicious-æble, som er forholdsvist bagefast, men alligevel bliver blødt i bagværk; rigtig godt.
Æblemuffins med ingefær (15 stk)
2 æg
3 dl lys muscavadosukker (eller alm. rørsukker)
3 dl mel
100 g smør
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
1 æble
1 tsk vaniljesukker (gerne hjemmelavet)
½ tsk stødt ingefær
Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker skummende og lyst. Tilsæt det afkølede smør. Bland mel og bagepulver og hæld halvdelen i dejen – pisk. Tilsæt mælken mens du pisker, og tilsidst det sidste af melblandingen.
Skyl æblet og skær det i små tern. Vend æbleternene med vaniljesukker og ingefær.
Fordel dejen i 15 forme, og kom æbletern på toppen. Pres dem lidt ned i dejen. Bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Afkøles på en rist.
Hej
Jeg er nødt til at dele opskriften på Meyers æblemuffins. De allerbedste, som forøvrigt også smager godt med blommer eller pærer.
Meyers æblemuffins
½ dl. rapsolie
¾ dl. yoghurt
140g. sukker
75g brun farin el. muscovadosukker    
50g hakkede hasselnødder
140g hvedemel
½ tsk. stødt kardemomme
½ spsk. stødt kanel
1 knsp. fint salt
2 tsk. bagepulver
2 æg
400g æbler
1. Rør olie, yoghurt og de to slags sukker sammen og tilsæt hasselnødderne.
2. Sigt mel, krydderier, salt og bagepulver ned i en tallerken og rør denne blanding i yoghurt massen skiftevis med æggene.
3. Befri æbler for kernehus, men behold skrællen på. Skær i små tern og vend dem ned i dejen.
4. Kom dejen i muffins forme og bag i ca. 20 min. ved 180 grader (forvarmet ovn).
Lyder lækkert. Som sagt er jeg allergisk overfor kanel, så jeg holder mig nok til andre opskrifter
Hov, glemte lige det vigtigste. Smør formene og drys dem med rasp og sukker, så bliver de lækre sprøde udenpå og svampede indeni.
That sucks med din kanelallergi, men heldigvis findes der jo mange andre spændende krydderier som kardemomme og stjerneanis eller er du også allergisk over for dem?
Er begyndt at reagere på kardemomme, men stjerneanis dur 🙂
Rigtig irriterende. Man kan måske også udelade et par af krydderierne og måske tilføje lidt salt, så det ikke bliver helt tamt.