Zucchini alla parmigana

Jeg har jo en forkærlighed for italiensk mad, og har adskillige gange fået melanzane alla parmigiana i Italien; en slags auberginelasagne (ikke at forveksle med moussaka), hvor smagen af ost er fremtrædende. I denne version, som jeg faldt over i “To madglade italienere”, er auberginen skiftet ud med squash, hvilket lød tiltalende, da squash jo normalt ikke har ret meget smag.
Man får typisk retten serveret som alternativ til en pastaret til frokost, eller som secondo (altså “kødretten”) i den fulde italienske middag. Det er en tung ret, selvom den er vegetarisk, til gengæld kan jeg nærmest garantere at squash aldrig har smagt bedre. Jeg var faldet over en kæmpe squash hos den lokale fiskemand (i sommerlandet kan man købe grøntsager de sjoveste steder), så det var kun nødvendigt at bruge den ene – og der var rigeligt mad til 4 personer (det grøntsagsskeptiske barn endte med at spise en kartoffelmad, men den store datter var VILD med det). Får du fat i almindelig størrelse squash, kan de med fordel skæres på den lange led, før de paneres. Læg i øvrigt mærke til at paneringen er omvendt her; altså først mel, dernæst æg, hvilket gør at squashen suger lidt mindre fedtstof, når den bliver stegt.
Hvis man nu ikke er til den strenge italienske opbygning af måltidet, kan jeg sagtens forestille mig at servere retten til en grillet kotelet eller et godt stykke kylling. Snyd ikke dig selv for at smage squash på denne måde – det er en himmerigsmundfuld.

Zucchini alla parmigiana (hovedret til 4)
1 kæmpe squash eller 2-3 mindre (800 g)
2 dl hvedemel
salt og peber
2 æg
olie til stegning
1 frisk mozzarella (125 g)
75 g revet parmesan
10-12 basilikumblade

Tomatsauce
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 ds. hakkede tomater
lidt basilikumblade, revet groft
2 spsk olivenolie
salt og peber

Start med tomatsaucen: Hak løg og hvidløg og sæt det over i en gryde med olie ved medium varme. Lad løgene blive klare og tilsæt så tomaterne. Skyl dåsen med lidt vand og hæld det ved. Tilsæt basilikumblade, salt og peber og lad saucen simre ved svag varme i ca. 15 minutter.

IMG_2323
Skær squashen ud i skiver af ca. 1 cm’s tykkelse, og vend dem i krydret mel. Vend dem dernæst i de sammenpiskede æg, og steg dem til de er gyldne i rigeligt olie (en blanding af oliven- og neutral olie). Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

IMG_2327
Når alle squashskiverne er stegt, tændes ovnen på 200 grader. Skær mozzarella i tern og riv parmesanosten.
Kom lidt tomatsauce i et ildfast fad (25×15 cm), og dæk med squash. Kom lidt mere tomatsauce på, lidt mozzarella, lidt parmesan og et par basilikumblade. Dæk igen med squash. Byg retten op som en lasagne, og slut med et lag tomatsauce og masser af ost.

IMG_2328Dæk med folie og bag retten i 20 minutter. Fjern folien og bag i yderligere 20 minutter. Lad retten hvile i 5 minutter og server så.

 

IMG_2335

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i hovedret, Italien og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

7 kommentarer til Zucchini alla parmigana

  1. Pingback: Squashpandekager | Signes Mad

  2. Pingback: Squash-brownies | Signes Mad

  3. Pingback: Tartiflette, nu med grøntsager | Signes Mad

  4. Pingback: Involtini di zucchini | Signes Mad

  5. Pingback: Italiensk sommermiddag | Signes Mad

  6. sara jensen skriver:

    Godt med nye ideer til alle de squash vi har i haven på den her tid. Jeg synes den blev lidt for ostet i smagen, så jeg vil prøve enten med mindre parmesan og mere mozzarella. Må også prøves med aubergine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge