Varm rødbedesalat

I og med at det er blevet efterår, er jeg også startet på mit FOF-kursus igen. Vi er nok 80% gengangere, og vi var ærlig talt noget skeptiske eftersom at læreren var skiftet ud – Fru Hald er jo gået på pension. Vores tvivl er nu fuldstændig glemt, da den nye lærer (Hans) var fuldstændig skøn; totalt anden stil, men stadig med forventninger om at vi kan lave mad i forvejen, og derfor gerne vil udfordres lidt – alt i alt var det en herlig måde at tilbringe en torsdag aften på!

Vi fik denne skønne rødbedesalat til et stykke dampet torsk, hvilket var utroligt flot (fantastisk farve-kontrast på tallerknen), og da jeg havde grøntsagsskuffen fuld af stribede rødbeder og gulerødder, lavede jeg min egen version til en lammekølle fredag aften – og det blev rost til skyerne!

Det er en meget kraftigt smagende salat, men alligevel dur den både til mild fisk og kraftigt lam – det kan man da kalde alsidighed!

Varm rødbedesalat (4 pers.)
800 g rødbeder (eller blandet gulerødder og stribede rødbeder)
½ dl olivenolie
salt og peber

Dressing:
3 spsk kapers
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk grov sennep
1 spsk dijonsennep

Skræl rødbederne og skær dem i grove pomfritter. Vend dem med olivenolie, salt og peber og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dem i en 200 grader varm ovn i 40 minutter til de er møre.

Bland imens dressingen sammen, du skal endelig ikke hakke kapers, det ser flot ud at de er hele. Dressingen skal være ret skarp i smagen. Når rødbederne er færdige, hældes de over i en skål, og vendes med dressingen. Server salaten varm!
4 kommentarer
  • Pernille siger:

    Tror du den vil fungere som en selvstændig ret?

  • Signe siger:

    Tja, prøv dig frem 🙂

  • Pernille siger:

    heftig! men umm god

  • Signe siger:

    Det glæder mig 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *