Twixkage

Jeg kom jo til at love min datter at vi skulle bage Twixkage, da vi gik amok i Snickerskage for nogle måneder siden. I dag havde vi god tid og blev derfor enige om at bage “en svær kage”. Vi kom i tanke om Twixkagen og havde heldigvis alle ingredienserne i huset.
Jeg fandt en opskrift på nettet, justerede lidt og så gik vi i gang. Ifølge opskriften skulle man komme bund og karamel i hver sin form, og når de så var kølet af, montere karamellen på bunden – Lad være med det! Karamel er ret klistret, og det giver bare ekstra arbejde. Bare hæld den varme karamel ovenpå den let afkølede bund, og knald hele baduljen i køleskabet. Det vigtigste er at sørge for at formen slutter tæt til bunden, så der ikke kommer karamel nederst 🙂
Kagen er ret tung i det, så der er rigeligt til at imponere et kagebord med – den kan også serveres som dessert med en kugle is og lidt bær “on the side”.

Twixkage (min 10 pers.)
Bund:
125 g blødt smør
75 g sukker
175 g mel
75 g durummel
Karamel:
160 g lys sirup
½ tsk salt
200 g sukker
1 1/4 dl piskefløde
90 g smør
1 vaniljestang
Overtræk:
15o g god, lys chokolade
30 g smør

Pisk smør og sukker til det er luftigt. Pisk de to slags mel i. Det bliver en slags krumme. Smør en brødform (min er 8×27 cm i bunden – den kan godt være en smule større) og pres dejen ned i formen. Bages ved 150 grader i ca. 50 minutter. Den skal være lysebrun. Lad bunden afkøle i formen på en rist.
Kom sukker, vaniljekorn, sirup og salt i en gryde. Kog til en jævn masse. Tilsæt smør og fløde og kog i ca. 10 minutter. Har du et sukkertermometer skal karamellen være ca. 125 grader varm. Ellers kan man komme en dråbe karamel i et glas vand, og hvis den derefter kan rulles til en kugle er den klar. Hæld karamellen over den afkølede bund og sæt formen i køleskabet i en times tid.
Kom hakket lys chokolade og smør i en skål og smelt det over vandbad eller i microovnen. Rør til et jævnt overtræk og hæld chokoladen over kagen. Bred den ud i et jævnt lag. Sæt kagen tilbage i køleskabet. Når chokoladen er stivnet er kagen klar til at spise.
Skær i forholdsvis tynde skiver, og serveres med masser af te eller kaffe.
Opbevar kagen på køl. Den kan holde sig i ca. 3 dage og kan evt. fryses.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

21 kommentarer til Twixkage

  1. Rikke skriver:

    Hej,
    Min karamel blev MEGET hård – skal den være det?

    /Rikke

  2. Anonym skriver:

    Hej
    Du skriver, at kagen bages i en smurt brødform, men hvordan i alverden får du den så ud af formen? Og så i så pæn tilstand?! Samt foregår det før eller efter, der er kommet chokolade på?:)

    • Signe skriver:

      Jeg brugte en form af hård gummi, som jeg ligesom “trak” af kagen, da den var færdigbagt. Har du en normal brødform, ville jeg nok lægge et stykke bagepapir (klippet så det passer) i bunden, smøre siderne, og så løsne kagen med en kniv, for derefter at vende den forsigtigt ud. Og det er altså EFTER at chokoladen er kommet på 😉

  3. Mette skriver:

    Kan jeg bruge andet end durummel

  4. Pingback: Snickerskage | Signes Mad

  5. Mette Lindgaard skriver:

    Shit, den ser så god ud! Jeg elsker karamel!

  6. Maja skriver:

    Den skal helt sikkert prøves, glæder mig allerede 🙂

  7. Anne skriver:

    Er du gal, den ser god ud – snickerskagen er smagt, og den var bestemt et hit, så mon ikke også denne her er?

    – Anne

  8. foodfanatic skriver:

    Kære Signe
    Hvor lyder den fantastisk. Tror vist, at vi har samme smag, når det gælder kager. Mon også denne kan spises direkte fra fryseren? 😉
    Kh Nadia
    foodfanatic recently posted..Jordbærkage

  9. HanneK skriver:

    Åhhhhh, åhhhhhhhhhhhh…. Jeg er mundlam!
    Og man kan se de fine vanillekorn. Dén SKAL jeg prøve at bage.
    HanneK recently posted..Tarte Flambée / Flammkuchen

    • Signe skriver:

      Det ligner dig ellers dårligt 😉 Regner nok med at det er et eksempel til efterfølgelse rundt om i blogland – snickerskagen gik jo sin sejrsgang 🙂
      Signe recently posted..Twixkage

  10. chokoladesansen skriver:

    Savle savle* den er vist farlig at lave 😉
    chokoladesansen recently posted..KaffeIs Med Knasende ChokoladeStykker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge