Tigerkage

Da pigerne var mindre bagte jeg jævnligt denne kage til  børnehave- og skolearrangementer. Den er nem at få til at ligne en million, og ungerne er vilde med det der skiftevis chokolade- og lys kage. Jeg har flere gange pyntet den med et tigerfjæs i glasur, knurhår af lakridssnører osv., hvilket altid var et hit.
Her til aften skulle Olivia overnatte med spejderne, og jeg havde lovet at bage kage. Datterens valg faldt på denne her, og jeg havde nærmest glemt hvor nem den er at bage.
Portionen er til en bradepande, så der er rigeligt til uddeling i klassen eller hvad man nu har lyst til. Kagen er god og saftig, og citronskallen giver et dejligt frisk modspil til kakaodelen. Jeg valgte at komme hvid og brun glasur på kagen, for at understrege “tiger-looket”, men den kan jo dekoreres som man lyster.
Den oprindelige opskrift er fra Allette Bertelsens nyklassiker “Kager der smager“, som er fyldt til randen med gode kageopskrifter.

Tigerkage (1 bradepande)
4 æg
200 g smør
400 g sukker
400 g mel
2 tsk bagepulver
1½ dl mælk
1½ dl kogende vand
marven af 1 stang vanilje
skallen af 1 citron
4 spsk kakao

Smelt smørret og sæt det til side. Pisk æg, vanilje (husk at gemme bælgen i et glas med sukker) og sukker skummende og hvidt. Pisk smør og mælk i dejen. Bland mel og bagepulver, og hæld det i dejen af et par omgange mens der piskes. Til sidst hældes det kogende vand i. Kom 1/3 af dejen over i en skål og bland kakao heri. Kom citronskal i den store portion dej. Fordel den lyse dej i en bradepande beklædt med bagepapir. Hæld den brune dej over i tre brede striber. Brug dejskraberen til at blande den brune og den lyse dej lidt. 
Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Lad den afkøle og dekorer efter lyst og evne – den kan garanteret blive flottere end min.

Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Tigerkage

  1. Dorthe Bilgrav skriver:

    Jeg prøvede at bage den i går aftes, da min søn skulle have kage med i børnehaven. Jeg har bagt meget før, og den så jo nem ud og lige til at gå til, men dejen var meget tynd og vandet? og jeg tænkte, at der var meget lidt dej, men hældte det i den store bradepande alligevel, da du jo skriver det passer til den. Desværre hævede den næsten ikke, og blev kun ca. 1 cm. høj! Hvad mon jeg har gjort galt – og bliver dejen ikke meget vandet når du laver den? Mvh. Dorthe

    • Signe skriver:

      Det er en forholdsvis tynd dej, ja, men at den ikke skulle hæve, lyder meget mystisk. Jeg har bagt den adskillige gange (det er dog nogle år siden sidst) uden problemer

  2. Louise Speiermann skriver:

    Hvad er målene på bradepanden?

  3. Monsterscircus skriver:

    Mums, det lyder som en god comfort kage, elsker kager som hurtigt kan smækkes sammen, hvis det skal gå hurtigt og din ser virkelig lækker ud, Go idé m citronskallen. Tusind tak for opskrift og ha en dejlig weekend!
    Monsterscircus recently posted..DIY chalk paint party

  4. Piskeriset skriver:

    Den ser brandhyggelig ud! Elsker de der swirls på overfladen 🙂
    Piskeriset recently posted..Tapasfabrikken

    • Signe skriver:

      Dengang jeg var på højskole, havde vi sådan et weekend-papirkursus, hvor vi også lavede marmoreret papir – det er bare så flot 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge