Tex-Mex kylling i Römertopf

Forleden aften var jeg noget brugt efter en hel dag som censor i engelsk (havde til gengæld lært mange sjove engelske vendinger; fx hedder mobning tilsyneladende bollying???), så aftensmaden skulle være nem. Dagen forinden havde jeg taget en lille øko-kylling op af fryseren, så det var ligesom måltidets omdrejningspunkt.
Da vi om søndagen havde snakket ugens måltider igennem, ytrede min mand ønske om chili con carne, så jeg tænkte at kyllingen kunne få et mexikansk twist, da der ikke lige var tid til chili i denne uge. Bønner har jeg altid i fryseren, og så var det ellers bare at ramme smagen fra chili con carne sådan nogenlunde, placere hele baduljen i Römeren og vente i 1½ time.
Vi endte ud med en fantastisk gang bønner og kylling, med masser af smag og fylde. Jeg laver med vilje ikke saucen for stærk, da ungerne også skal kunne spise den, og serverer så bare rigeligt med jalapenos “on the side”. Derudover fik vi et stykke brød og lidt skyr til.

Tex-Mex kylling i Römertopf (4-5 pers.)
1 kylling (1300 g)
400 g brune bønner
1 flaske/brik mosede tomater (500 g)
1 dl vand
1 spsk kakao
1 tsk røget paprika
1 tsk st. spidskommen
1 tsk st. koriander
1 spsk engelsk sauce
1 spsk soya
2 laurbærblade
1 stang kanel
1 gul peber
1 porre
2 fed hvidløg
1 løg
2 hele peperoncini
salt og peber

Hak løg, peberfrugt, porre og hvidløg fint. Kom det i den fugtmættede römertopf sammen med bønnerne. Hæld de mosede tomater over, og kom vand i flasken, ryst en gang, og hæld også det over grøntsagerne. Kom kakao, engelsk sauce, soya og krydderier i römeren og rør grundigt. Tilsæt salt og peber og placer den rensede kylling ovenpå bønnemassen. Sæt låg på og kom römeren i en kold ovn, der sættes på 225 grader. Bages i ca. 1½ time. Tag kyllingen ud, parter den og placer stykkerne ovenpå bønnerne. Serveres i römertopfen, med brød, jalapenos og skyr/creme fraiche ved siden af.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

11 kommentarer til Tex-Mex kylling i Römertopf

  1. Tina Christensen skriver:

    Fantastisk opskrift. Har lavet den en gang og er i gang igen nu. Virkelig nemt og lækkert også til gæstemad. Jeg siger mange tak:-)

  2. Elsebeth skriver:

    Amerikansk = bullying

    • Signe skriver:

      Hvis du nu læser ALT det jeg skriver, så vil det fremgå at jeg er engelsklærer, og derfor godt kan stave til bullying!

      • Lars skriver:

        At du er engelsklærer gør det da blot mere overraskende, at du ikke kender ordet.
        Og jeg er sikker på, at Elsebeths indlæg var ment som en oplysning, og ikke et forsøg på at beklikke dine faglige evner.
        God og kreativ kyllingeide, i øvrigt…

        • Signe skriver:

          Som med alle jokes, falder det til jorden når det skal forklares, men here goes… Adskillige elever havde stavet bully med o, som i forstavelsen til Bollywood – hvilket jeg syntes var en meget sjov stavefejl!
          Jeg ville på ingen måde nedgøre Elsebeth, blot gøre opmærksom på at jeg godt kan stave – også på engelsk 🙂

  3. Signe skriver:

    Jeg laver altid et helt kilo bønner ad gangen – lægger i blød og koger med nogle urter. Når de er kolde kommes de i en stor frysepose, bredes ud og fryses – så kan man brække så mange af som man nu skal bruge (billigere og med mere smag end dem fra dåse).

  4. Anne skriver:

    Hvad skal der gøres ved bønnerne inden, siden du henter dem i fryseren?

  5. Pingback: Tex-Mex kylling i Römertopf | Madbevægelsen -- danske madblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge