Sur-sød stirfry

Gårsdagens menu stod på en gang”hvad er der lige i grøntsagsskuffen?”. Jeg tilføjede også lidt kylling, men det er ikke nødvendigt.

Fornylig kogte jeg en del kyllingebryster, for derefter at fryse dem ned i mundrette bidder. Det betød, at jeg bare kunne tage en smule kylling op til denne ret, som så bare lige skulle varmes igennem, men råt kyllingekød kan sagtens benyttes, så skal det bare i wokken først.
Ungerne er ret vilde med de der brede nudler fra Blue Dragon, og spiser med glæde både dem af hvede og af fuldkorn – jeg havde begge dele i skuffen, så der blev blandet lidt.
Min version blev nok lige på den syrlige side, næste gang giver jeg nok lige retten et skud honning.

Sur-sød stirfry (4 pers.)
300 g brede nudler
1/4 blomkålshoved
2 gulerødder
10 snitbønner
1 fed hvidløg
lidt ingefær
100 g kogt kyllingekød i stykker
½ dl soya
½ dl sød chilisauce
1 lime
salt og peber
evt. 1 tsk. honning
evt. hakket koriander eller persille

Skær blomkål i tynde skiver. Del gulerødderne på midten og skær dem i skrå skiver. Snit bønnerne på skrå. Hak hvidløg og ingefær fint.
Kog 2 liter vand op med lidt salt. Når det koger tilsættes nudlerne, der slukkes for gryden og nudlerne trækker i ca. 4 minutter.
Varm en stor pande eller wok op med lidt olie og tilsæt grøntsagerne. Svits dem under omrøring. Tilsæt soya, chilisovs samt salt og peber. Kom kylllingen i og lad det varme igennem. Pres limen ud over og vend det hele i de kogte nudler. Server evt. med et drys hakket persille eller koriander.
Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Sur-sød stirfry

  1. LaTascha skriver:

    Det er i orden:-)

    Jeg gik på nettet og søgte på vancouversmåkager og fandt en opskrift der minder meget om din. Bagte dem med netop 100 gr mel anden gang jeg forsøgte, og nu er de super gode:-)

    Mange hilsner fra Anne.

  2. Signe skriver:

    Hej Anne
    Godt du siger det – JO, jeg har glemt at skrive 100 g mel, undskyld 🙁 Jeg retter opskriften med det samme, så jeg ikke forårsager flere køkken-fadæser!
    Hilsen Signe

  3. LaTascha skriver:

    Hej Signe.

    Din stir fry ser superlækker ud, altid godt med wokmad:-)

    Til gengæld prøvede jeg at bage dine havregryns-kokos kager i dag – dem du beskriver som vancouverkager i Gyldendals Bagebog.

    Og jeg må nok indrømme, at jeg havde de samme problemer som Tina, da hun prøvede at bage dem. De flød fuldstændigt sammen og blev til en stor karamel, som skulle brækkes fra hinanden. Og jeg havde altså kun 12 kager på pladen.

    Tilsidst endte jeg med kun at have 5 ad gangen på pladen, så kunne jeg lige med nød og næppe undgå, at de bagte sammen. De mindede faktisk mest om de kager jeg hiver ud af ovnen, når jeg laver hjemmelavede nøddekurve.

    Det er ikke sådan, at du har glemt at skrive hvedemel i opskriften, eller noget i den retning? Det studsede jeg nemlig over da jeg lavede dem. Altså at der ikke skulle andet i til at samle dejen end kokos og havregryn.

    Mange hilsner fra Anne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge