Sprødstegt kylling

Ind imellem når man ser amerikanske film, ser man at de spiser perfekt, sprødstegt kylling, som bare knaser og er mør samtidig. Den slags kræver forarbejde, men er heldigvis ikke særlig svært at lave selv. Jeg brugte en opskrift fra “Jamie Olivers favoritter”, som jeg kun kan anbefale – den er propfuld af mad lavet med kærlighed! Desværre kom jeg til at duppe kyllingelårene tørre inden de blev vendt i det krydrede mel, det skal man ikke, hvis man gerne vil have et tykt lag panering, så skal de bare lige dryppe af.
Jeg havde købt nogle store, flotte økologiske kyllingelår i Netto, hvor der er så meget kød på at et overlår og et underlår per person er rigeligt kød. Vi fik lidt lynsyltet rødkål samt saltbagte kartofler til, og på sådan en dødssyg torsdag var det virkelig et festmåltid.

Som sagt kræver det lidt forarbejde, men jeg kan til gengæld også garantere virkelig smagfuld og ekstremt mør kylling.
Da kyllingen steges færdig i ovnen vil den også være lækker til en buffet eller bare til gæster, hvor du kan friturestege i god tid, og så bare give den det sidste drøn i ovnen inden servering.

Sprødstegt kylling (4 pers.)
4 økologiske kyllingelår – over og under
100 g salt
100 g rørsukker
1 spsk peberkorn
4 laurbærblade
4 fed hvidløg
4+4 dl vand

3 dl kærnemælk

200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk cayennepeber
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk røget paprika

2 liter fritureolie

Del kyllingelårene i over- og underlår, skær 2 dybe snit i hvert stykke kød og læg dem i en skål. Kom salt, sukker, hvidløg, laurbær, peber og 4 dl vand i en gryde og kog det op. Når salt og sukker er opløst tilsættes 4 dl koldt vand og lagen køles helt ned. Hæld lagen over kyllingelårene, sæt film over skålen og sæt den på køl natten over.
IMG_1492Om morgenen hældes lagen fra kyllingelårene, og kærnemælken hældes ned i skålen. Ind på køl igen i en 8 timers tid.
Bland mel med krydderier og bagepulver i et lille fad. Lad kyllingelårene dryppe af, tjek at der ikke hænger peberkorn ved, og vend dem i melblandingen. Læg dem på et bræt og lad dem temperere mens olien varmer op.
IMG_1536
Varm olien op til 180 grader, og varm ovnen op til 175 grader. Læg en rist ovenpå bradepanden, så den er klar til kyllingen.
Steg to overlår ad gangen, vend dem halvvejs – de skal have 5 minutter i alt. Læg de stegte lår på risten, og fortsæt med de næste to. Underlårene kan godt steges samtidig alle fire.
Når al kyllingen ligger på risten, sættes de i ovnen i 20 minutter.
Serveres med valgfrit tilbehør, men gerne lidt barbecuesovs og noget kål af en slags.
IMG_1540

5 kommentarer
  • Linda siger:

    Hej Signe
    De lårbasser ser helt vildt lækre ud! Og skal absolut prøves. Men er det ikke meget mel, for at vende kyllingerne i? 200 gr er jo lidt over 3 dl. Så meget er vel ikke nødvendigt til otte lår, eller…? 🙂

  • Anne Fissan siger:

    Hej, når du — og stort set alle andre opskriftsskribenter — skriver, at man skal varme olien til 180 grader, så har i ikke tænkt på, at langt de fleste almindelige husholdninger ikke har et friture-termometer. Hvad fuck skal den varmes på?? Mellem eller høj? Skal den spilkoge, eller ej?

    • Signe siger:

      Der er to måder at tjekke om olie er varmt nok, uden at have adgang til et termometer. Først og fremmest skal det hverken ryge eller boble. Dernæst kan man stikke en træpind (fx et grillspyd eller en tændstik) ned i olien; hvis det syder omkring pinden er olien tilpas. Den anden metode indebærer en lille brødterning; hvis den bliver sprød og brun på et minut, er olien tilpas.
      Mht. indstilling på dit komfur: På mit komfur passer det med ca. 11 (ud af 12), men da komfurer er meget forskellige, kan jeg ikke svare på hvordan dit komfur skal indstilles.
      Håber det kan bruges 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *