Spøjs spinatpasta

For et par uger siden sad min datter og stenede Jamie Oliver en aften og jeg kom tilfældigt forbi, idet han lavede en helt anderledes slags pasta; håndrullet spinatpasta med grøntsagssovs.
Vi kiggede på hinanden og blev enige om at det skulle vi prøve snart. Selve pastadejen består blot af to ingredienser; spinat og hvedemel (tipo 00), og foodprocessoren sørger for at det bliver til en homogen, irgrøn masse. Selve dejen får lidt samme konsistens som modellervoks, og det er nemt at trille pasta af den – her kan det være en fordel at få et barn eller to til at hjælpe; det tager tid, men er meget hyggeligt.
Pastaen skal koge lidt længere tid end frisk pasta ellers gør, og konsistensen er også lidt mere chewy; men det smager dejligt af spinat – og mætter samtidig ret meget.

Sovsen bestod blot af lidt forskellige grøntsager, der blev svitset, og så vendt med den kogte pasta. Har du ikke præcis de samme grøntsager som jeg, så går det nok også; løg, hvidløg og tomat er det dog bedst ikke at undlade.

Spøjs spinatpasta med grøntsagssovs (4 pers.)
200 g babyspinat
300 g hvedemel, tipo 00
rigeligt salt til kogevandet
200 g champignon
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ squash
10 cherrytomater
salt og peber
Parmesan til servering

Skyl spinaten og slyng den tør; har du ingen salatslynge, kan du tørre spinaten i et viskestykke. Kom spinaten i foodprocessoren og tryk på puls et par gange.


Kom melet ned til spinaten og kør på fuld drøn i et par minutter. Pludselig begynder det at samle sig til en dej.
Hæld dejen ud på bordet og saml den til en kugle.


Træk små klumper af (mindre end en teskefuld) og rul til pasta af ca. 10 cm’s længde. Du behøver ikke hælde mel på bordet, pastaen er ikke specielt klistret. Lad pastaen tørre let på bordet, mens du laver sovsen.

Hak løg og hvidløg fint og svits det i lidt olivenolie. Tilsæt squash i tern og svits yderligere et par minutter. Kom champignon i skiver på panden og lad dem falde sammen. Kom cherrytomater i kvarte på pande og lad nu “sovsen” stå og småkoge i 10 minutter. Smag til med lidt salt og peber.
Sæt en gryde over med rigeligt saltet vand. Når det koger, tilsættes spinatpasta; det skal koge i 5-8 minutter. Rør i det undervejs. Smag på pastaen efter 5 minutter; er den stadig sej i konsistensen, skal den have et par minutter til. Brug en pastaske til at øse den færdige pasta over på panden med grøntsager, vend rundt og server. Giv et godt drys parmesan ost til.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret, pasta og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge