Spareribs

For nogle uger siden snakkede min husbond og jeg om at købe stort ind; vi har en stor fryser, så hvorfor ikke udnytte det? Vi har bestilt en kvart kalv til levering i september, 1 lam til levering i oktober/november, så lidt gris ville være godt også. Jeg kom så i tanke om at jeg faktisk havde gemt nummeret på den økologiske griseavler, som vi havde ude på sidste års madskole, og fluks ringede jeg til hende. Det viste sig at hun havde nogle grise, der var født lidt “skævt” datomæssigt, og derfor stod til slagtning nu. Jeg skyndte mig at bestille én og torsdag formiddag blev den leveret. Her snakker vi altså en lille sortbroget grisebasse, med det flotteste mørke kød jeg længe har set. I alt var der 21,5 kg grisekød, og vi skyndte os at lave en smagsprøve af de to mikroskopiske mørbrader (i alt 200 g kød), stegt sammen med løg og serveret på ristet rugbrød – ikke dårligt!
Når man står med over 20 kilo fersk kød, er det store spørgsmål – hvad skal fryses og hvad skal spises nu? Jeg endte med at koge fond på benene, marinere ribbenene og salte slaget til en rullepølse – resten blev pakket og frosset.

De her ben er selvfølgelig meget mindre end dem man normalt kan købe ved slagteren, men fremgangsmåden er den samme.

Spareribs (2 sultne personer)
1½ kg ribben fra gris
salt og peber
3 dl nem barbecuesovs

Smør ribbenene ind i rigeligt barbecuesovs, og lad dem marinere på køl i 4-5 timer. Læg en rist over ovnens bradepande, og fordel ribbenene herpå i ét lag. Drys med salt og peber.
Sæt bradepanden i ovnen ved 160 grader i ca. 2 timer, til ribbenene er sprøde og man nemt kan trække et ben ud.
Serveres med mere barbecuesovs til at dyppe i, valgfri kartofler og en grøn salat!

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende

Dette indlæg blev udgivet i hovedret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

14 kommentarer til Spareribs

  1. Anne-Katrine skriver:

    Org det bliver så godt!
    Nu er det 2. gang jeg er igang med at lave det. Og jeg har selvfølgelig købt flere ben end sidste gang 😉

  2. Pingback: Ugens madplan uge 37 | Milles mad

  3. Pingback: Rillette af svinekød | Signes Mad

  4. Pingback: Pancetta | Signes Mad

  5. Pingback: Langtidsstegt svineskank med sennep og øl | Signes Mad

  6. Pingback: Gris med æble og øl | Signes Mad

  7. Pingback: Karbonader med stuvede ærter og gulerødder | Signes Mad

  8. Pingback: Langtidsstegt svinekam med krydderurter | Signes Mad

  9. Klidmoster skriver:

    Uhm, laber tømmermændsmad 😉 Møs

  10. Signe skriver:

    Vi har lige været ude i samme øvelse – men heldigvis med plads til både saft og kød 🙂
    Kødet er SÅ godt, glæder mig meget til at eksperimentere mere med det!

  11. Piskeriset skriver:

    Dejligt med spontanitet – det lyder også som en god sending! Jeg var egentlig i gang med at tømme fryseren for at give plads til netop sådan et køb – men så kom ‘en eller anden’ til at lave temmelig mange liter hyldeblomstsaft, som nu ligger i ½ liters flasker og fylder det hele 😉

  12. Pingback: Spareribs | Madbevægelsen -- danske madblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge