Da jeg så Nadias indlæg om snickerskage, vidste jeg bare at den måtte jeg bage! Det er nok noget nær den bedste kage EVER, konfektagtig og snasket. Den fryser godt, og kan faktisk spises direkte fra fryseren – ligesom Snicker-is.
Jeg har bagt den et par gange, og har selvfølgelig justeret opskriften en smule (kan jo ikke bage noget, uden at det sker…). Jeg brugte ren mørk chokolade (57 %), men kom en smule smør og fløde i, simpelthen for at man bedre kan skære kagen ud, uden at chokoladen knækker. Desuden kom jeg kun en pose peanuts ovenpå kagen, men kom så lidt peanutbutter i dejen i stedet. Desuden gjorde jeg som Hanne, og lavede ekstra karamel.
Jeg har serveret snickerskagen for både børn og voksne og ALLE er vilde med den – det eneste problem (udover at den forsvinder så pokkers hurtigt) er at min datter nu er begyndt at snakke om en Twix-kage…
Snickerskage (Til mange)
Bund:
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1½ tsk bagepulver
3 spsk peanutbutter
250 g peanuts (saltede)
Karamel:
1½ dl piskefløde
1½ dl sirup
3 spsk kakao
3 dl sukker
marven af 1 stang vanilje
75 g smør
Chokoladeganache:
250 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
25 g smør
Pisk det bløde smør med sukkeret til det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt imellem hver. Pisk peanutbutteret i. Bland mel og bagepulver og kom det i smørblandingen. Fordel dejen i en mellemstor bradepande (25 x 35 cm) beklædt med bagepapir og hæld peanuts over. Tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen ved 200 grader i 20-25 minutter. den skal være præcis gennembagt.
Mens kagen bager, laves karamellen: Bland ingredienserne sammen i en gryde og lad det småkoge i 8-10 minutter. Prik bunden med en stegegaffel, så der laves huller hvor karamellen kan løbe ned. Hæld karamellen over den varme bund, og lad kagen køle helt af inden chokoladen hældes over.
Til ganachen kommes smør, fløde og hakket chokolade i en skål, der sættes i microovnen i 1 minut. Derefter røres grundigt til al chokoladen er smeltet. Du kan selvfølgelig også smelte det over vandbad. Hæld ganachen over den kolde kage, og lad den stivne en times tid. Skær kagen i små firkanter (a la brownies) og server.
Det er blevet min go-to kage, den er nem at lave (tålmodighed er nøgleordet), og så er den en sikker vinder hver gang 🙂
dejligt at høre 🙂
Det her er en rigtig god kage!
Lavede den tre dage siden og den bliver bare bedre hver dag (opbevares i køl). Jeg brugte denne opskrift til karamelsaucen fordi jeg vidste at den var god og at den bliver tyk/til smørbar konsistens: https://www.mybakingaddiction.com/salted-caramel-sauce/.
Kan kun varmt anbefales. Tak, Signe!
Velbekomme. Dejligt at kagen faldt i din smag 🙂
Kan man bruge Dulce de leche som karamellaget?
Vil nok påstå at den kogte karamelmasse er lidt sejere i konsistensen, men det er da forsøget værd 🙂
Hej
Håber du ser/svare, selv om det er et gammelt opslag, jeg villebare høre hvor lang tid den kan holde sig, da jeg skal bruge den i næste weekende, men har ikke tid til at bage i løbet af ugen …
Hilsen Daniel 🙂
Kagen er god at fryse – gerne skåret ud i stykker 🙂
Vil den kunne stå på køl til aftenen efter?
Sagtens!
Ville den kunne stå på køl til aften efter?
Hej jeg glæder mig til at prøve din kage den ser fantastisk ud. Men jeg kunne ikke finde peanutbutter uden klumper så det har jeg brugt. Og er spændt på resultatet jeg synes jeg havde svært ved bunden den hævede vildt i siderne men i midten var det som om den klaskede sammen og ville ikke blive færdigbygget? Så jeg tror også min karamel er flydt ud i bunden. Nå men glæder mig til at smage den.
Jeg har lige et par spørgsmål
Hvordan opbevare man den bedst? På køl?
Skal man bruge mørk eller lys sirup?
Du kan både brug lys og mørk sirup.
Jeg opbevarer tit kagen på frost, da den smager ret lækkert iskold 🙂
Den kan dog sagtens holde sig i nogle dage på køkkenbordet
Hej Signe,
Sikke en dejlig blog du har her – masser af lækre opskrifter. Kagen er super.
Vil lige tilføje en karamel-test:
Når man koger karamel kan man tjekke karamellens færdige konsistens ved at tage et glas koldt vand og hænde en the-skefuld kogende karamel ned i vandet. Hvis karamellen har kogt nok samler den sig til en klump i bunden. Hænd vandet fra og smag på karmellen og konsistensen :-).
MVH
Marianne
Tak for info 🙂
Pingback: Snickerskage – one of the best | withasmalltwist.dk
Hej Signe,
Hvad gør jeg galt? Når jeg bager denne kage bliver den aldrig gennembagt. Altid snasket i midten og falder sammen når jeg prikker med stegegaflen. Selvom jeg giver den 10 min ekstra hænger dejen stadig fast på nålen og er meget klistret…
Det ved jeg virkelig ikke. Måske er din form meget mindre end min?
Hej. Jeg har prøvet din skønne kage mange gange, men min karamel, er tynd flydende og suger altid ned i dejen, på dit billede ligger det som et flot lag, hvordan?
Det handler om at koge den længe nok. Hvis du har et sukkertermometer skal den være 125 grader
Pingback: Snickerskage | Lækker mad på happychi.dk
Hej.
Skal bruge kagen næste weekend, men har bagt den i dag. Kan jeg fryse hele kagen ned, altså med alle 3 lag? vh Charlotte
Sagtens. Den bliver kun bedre af frysning- kan faktisk serveres direkte fra frost
Pingback: Snickerskage | rikkelisberg blog
Hejsa,
Din kage bliver en del af desserten Nytårsaften. Har aldrig smagt, endsige bagt den før.
Du skriver, at smør til dejen skal være blød. Er det blød ved at have stået på køkkenbordet, eller blød ved at være smeltet og afkølet i en gryde?
På forhånd tak
Carsten
Bare køkkenbordsblød, det andet hedder vist smeltet og afkølet 😉 Godt nytår
Hej Signe.
Den snickerskage ser fremragende ud. Den ville jeg gerne prøve at lave, men jeg har lige et par spørgsmål..
Jeg ville bare lige spørge om man kan bruge piskefløde til karamellen? Skal man piske det fløde man skal bruge til karamellen eller skal det hældes i gryden med de øvrige ingredienser?
Til ganachen, skal man piske fløden eller skal man bare hælde det over den kolde kage uden piskning?
Nej til piskning i begge tilfælde, og ja, det er piskefløde man bruger til karamellen.
God bagning 🙂
Jeg mistænker en pre-ammehjerne at have hældt for meget sukker i og hældt dejen på for bred en form! Jeg prøver igen i morgen tidlig! Hvor mange vil du sige der er til i denne portion? Og hey… tak for den hurtige respons!
Man spiser ikke meget af kagen, da den jo er forholdsvis tung, så mindst 15 personer.
Og velbekomme, sad alligevel ved computeren 🙂
Hej
Jeg har netop forsøgt mig med at bage denne kage – men den er desværre ikke lykkedes!
Jeg synes allerede den var ‘gal’ ved step 1 – smørret og sukkeret blev aldrig luftigt, men nærmere tungt og grynet. Kagen er helt flad i bradepanden – er slet ikke hævet, så den er vel 1 cm høj max og man kunne dårligt ‘hive’ dejen ud af skålen, den virkede helt tør og jeg overvejede at give den lidt væde i form af mælk eller lignende – hvad gør jeg forkert? Mvh Tine
Det lyder meget mærkværdigt, Tine. Jeg har bagt den adskillige gange og smør og sukker bliver altid luftigt. Har du set rigtigt på målene? At tilsætte mælk til dejen vil aldrig give mere luftighed, så det havde nok ikke gjort den store forskel. Håber du har mod på at prøve igen, det er en fantastisk kage
sååå god! har lige lavet en selv namme nam
Hvor godt at du kunne lide den 🙂
Ej altså, nu fik karamellem vidst FOR meget! Må have mig et termometer, det går jo ikke 🙁 øv bøv, og en halv-hård kage :s
Hej
Super lækker kage! har lavet den nogle gange nu. Har du et godt råd til at gøre karamellem tykkere? Den er simpelthen for flydende hos mig, og flyder nærmere ud, fremfor bliver ståen stift og fint, som på dit billede. Den smager stadig fantastisk! Men ville lige høre:) Jeg har prøvet at hælde ekstra sukker i karamellen, det hjælper ikke :-/
mvh
Brug et sukkertermometer, karamellen skal blive 125 grader varm. Jeg har nu også selv prøvet (efter at jeg tog dette billede) at karamellen blev helt tynd. Det betyder jo ikke noget for smagen, men konsistensen på kagen ændres
Hej. Jeg har lavet dem skønne læge et par gange nu, men mon karamel, er meget “tynd” mår jeg laver dem, hvordan får jeg den til at ligge oppe på bunden, så flot som på dit billede, mit karamu blander søg med bunden, smager stadig dejlig,men der ikke så smukt ud.
Du skal koge karamellen forholdsvis længe. Brug evt. et termometer, den skal være 125 grader varm.
Hvordan i alverden får du dejen fordelt så pænt? Det er jo noget sammenhængende, fastklistrende stads!
Nu prøvede jeg at gøre dejskraberen lidt våd, og så “smøre” det ud. Det hjalp lidt, men nemt er det ikke!
Våde hænder er mit universaltrick til alle former for klistret dej 😉
Hej Signe.
Jeg skal senere idag eller i morgen forsøge mig med denne lækre opskrift! Jeg ville egentlig bare høre om det er en ide at stille den i køleskabet eller om den skal stå et stuetempereret sted, hvis den først skal spises dagen efter den bliver lavet?? 🙂
Der er frit valg her, den kan både holde sig på køl og på køkkenbordet. God bagning
Hej Signe. Din kage smager virkelig godt. 🙂 hvordan får du karamellen til at være et tykt lag ovenpå? – når jeg bager kagen i en bradepande så hænger karamellen fast i bagepapiret og når jeg bager den i en springform så hæver den inde på midten og rundt i kanten er den helt flad, også løber karamellen af 🙁 jeg håber du kan hjælpe. Venlig hilsen Katrine
Jeg bager den i en bradepande (25×30), og lader karamellen koge til den begynder at tykne (ca. 120 grader), og oplever ikke at karamellen løber af.
Hej Signe.
Lækker kage – jeg prøvede at bage den igår for første gang.
Udfordring: Min karamel blev meget flydende og blev nærmest helt væk i kagen. Jeg fulgte opskriften til fulde. Hvad kan jeg gøre? Køle den ned inden den hældes på?
Jeg er ikke så bagekyndig, så jeg håber du kan hjælpe, da det ikke er sidste gang jeg vil prøve at bage den.
Hov opdager lige at jeg vist glemte smørret i karamellen… Kan det være årsagen?
Det kan helt sikkert være årsagen 🙂 Håber, den bliver bedre næste gang
Pingback: Snickers kage | Altmuligmad
Ihhhh den ser lækker ud – tror den skal prøves næste weekend 😛
Det er en fantastisk kage, glæd dig 🙂
Pingback: 1-2-3 – tak for i dag! « Mor for første gang
Jeg påtænker at bage kagen til et arbejdsarrangement, og lave dobbeltportion. Tror du det passer med en bradepande?? Den er ikke så høj vel?
Bagte dobbeltportion i sidste uge, og det passede perfekt med ovnens bradepande.
Super!! 🙂
Marie recently posted..Glemsom igen igen
Hej Signe.
Jeg håber, at du ser denne kommentar trods indlægget ligger lidt tilbage i tid. Jeg overvejer nemlig at bage din Snickers kage 🙂
Jeg vil gerne være sikker på at det er usaltede peanuts du bruger? Måske et dumt spørgsmål?!
Mvh.
Susanne Majgaard
Hej Susanne.
Jeg bruger helt almindelige peanuts – altså saltede, som man kan få i alle dagligvarebutikker. Salt og karamel er en skøn kombination, så ingen grund til at rende byen rundt efter de usaltede.
God bagelyst
Hilsen Signe
Hi Susanne! Glad to see you are making sweet treats for your sweetheart!
Pingback: Twixkage | Signes Mad
Hej signe skal holde fødselsdag for min mor og lovede at bage kage men når du skriver (til mange) hvor mange er det så cirka?
Venlig hilsen Sara
Mindst 12 personer. Jeg skærer dem ud i firkanter af ca. 3×3, og de fleste kan kun spise to af dem 🙂 God fornøjelse med fødselsdagen.
Signe recently posted..Croissanter – med og uden chokolade
Jeg elsker Snickers. Og så at man kan lave den som kage går det bestemt ikke mindre. Tusind tak for inspirationen. Det må simpelthen prøves :).
m.v.h.
Ulrik
Spisekammeret recently posted..Hjemmeristet kaffe
Velbekomme 🙂
Hej!
Den kage lyder godt nok lækker, men jeg kunne godt tænke mig at lave den til min klasse og der kan godt gå lidt tid før vi skal spise den. Smager den stadig ligeså godt?
Hilsen Pigen som ELSKER kage:)
Den kan holde sig nogle måneder på frys, og mindst 3 dage i en plastbeholder på køkkenbordet – hvis den får lov!
Billedet af den kage har vist allerede kostet mig adskillige gram ekstra på sidebenene.
For den, den skal prøves (Snickers er noget af mit allerbedste) 😛
Den er bestemt arbejdsindsatsen værd 🙂
Skal den i fryseren og spises som is eller skal den tøes op ?
Uanset dit svar, så skal den dog prøves og jeg skal ikke smage næh nej, det er bare til familien…..
Kh. Lis, som er vild med din blog
Lis recently posted..Give Away
Begge dele faktisk. Man kan både spise den frossen og optøet 🙂
Jeg elsker dine slankeopskrifter 🙂
KokkeKongen recently posted..Bordskåner "Crime Scene"
Det slanker at læse kageopskrifter, eller…
Jeg har også gemt en opskrift på twixkage, som jegh ar set hos the Cakeaholic: http://www.thecakeaholic.blogspot.com/2012/03/twix.html
Jeg er også ret opsat på tanken om en twixkage! Glæder mig til at læse dit (eller din datters) forsøg 🙂
Tak for link, den havde jeg ikke set!
Kære Signe
God idé med fløde i chokoladen. Og jeg giver dig helt ret. Det her er den mest fantastiske kage 🙂 Jeg er simpelthen nødt til at lade være med at bage den, da jeg slet ikke kan styre mig selv med den i huset.
Kh Nadia
foodfanatic recently posted..Bønnesalat
Har faktisk en del stykker i fryseren – og har ikke spist af dem i flere dage (så dygtig) 🙂
Jeg er imponeret. Det ville jeg ikke kunne klare 🙂
foodfanatic recently posted..Kadeau København
Åh, hvor er det en god idé med ganache ovenpå! Det vil jeg huske næste gang … for der bliver helt sikkert en næste gang. Skøn, skøn kage!
Ja, det er bestemt sådan en man skal bage igen – og igen!
Jeg ser frem til Twixkagen! 😀
Anne recently posted..God lørdag i Legoland!
uhhh, også jeg. Har fundet en opskrift 🙂