Snickerskage

Da jeg så Nadias indlæg om snickerskage, vidste jeg bare at den måtte jeg bage! Det er nok noget nær den bedste kage EVER, konfektagtig og snasket. Den fryser godt, og kan faktisk spises direkte fra fryseren – ligesom Snicker-is.
Jeg har bagt den et par gange, og har selvfølgelig justeret opskriften en smule (kan jo ikke bage noget, uden at det sker…). Jeg brugte ren mørk chokolade (57 %), men kom en smule smør og fløde i, simpelthen for at man bedre kan skære kagen ud, uden at chokoladen knækker. Desuden kom jeg kun en pose peanuts ovenpå kagen, men kom så lidt peanutbutter i dejen i stedet. Desuden gjorde jeg som Hanne, og lavede ekstra karamel.
Jeg har serveret snickerskagen for både børn og voksne og ALLE er vilde med den – det eneste problem (udover at den forsvinder så pokkers hurtigt) er at min datter nu er begyndt at snakke om en Twix-kage

Snickerkage (Til mange)
Bund:
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1½ tsk bagepulver
3 spsk peanutbutter
250 g peanuts (saltede)

Karamel:
1½ dl piskefløde
1½ dl sirup
3 spsk kakao
3 dl sukker
marven af 1 stang vanilje
75 g smør

Chokoladeganache:
250 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
25 g smør

Pisk det bløde smør med sukkeret til det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt imellem hver. Pisk peanutbutteret i. Bland mel og bagepulver og kom det i smørblandingen. Fordel dejen i en mellemstor bradepande (25×35 cm) beklædt med bagepapir og hæld peanuts over. Tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen ved 200 grader i 20-25 minutter. den skal være præcis gennembagt.

Mens kagen bager, laves karamellen: Bland ingredienserne sammen i en gryde og lad det småkoge i 8-10 minutter. Prik bunden med en stegegaffel, så der laves huller hvor karamellen kan løbe ned. Hæld karamellen over den varme bund, og lad kagen køle helt af inden chokoladen hældes over.

Til ganachen kommes smør, fløde og hakket chokolade i en skål, der sættes i microovnen i 1 minut. Derefter røres grundigt til al chokoladen er smeltet. Du kan selvfølgelig også smelte det over vandbad. Hæld ganachen over den kolde kage, og lad den stivne en times tid. Skær kagen i små firkanter (a la brownies) og server.

Print Friendly

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

65 kommentarer til Snickerskage

  1. Anne skriver:

    Jeg ser frem til Twixkagen! :-D
    Anne recently posted..God lørdag i Legoland!

  2. Hanne K skriver:

    Åh, hvor er det en god idé med ganache ovenpå! Det vil jeg huske næste gang … for der bliver helt sikkert en næste gang. Skøn, skøn kage!

  3. foodfanatic skriver:

    Kære Signe
    God idé med fløde i chokoladen. Og jeg giver dig helt ret. Det her er den mest fantastiske kage :) Jeg er simpelthen nødt til at lade være med at bage den, da jeg slet ikke kan styre mig selv med den i huset.
    Kh Nadia
    foodfanatic recently posted..Bønnesalat

  4. Helle skriver:

    Jeg har også gemt en opskrift på twixkage, som jegh ar set hos the Cakeaholic: http://www.thecakeaholic.blogspot.com/2012/03/twix.html

    Jeg er også ret opsat på tanken om en twixkage! Glæder mig til at læse dit (eller din datters) forsøg :)

  5. KokkeKongen skriver:

    Jeg elsker dine slankeopskrifter :)
    KokkeKongen recently posted..Bordskåner "Crime Scene"

  6. Lis skriver:

    Skal den i fryseren og spises som is eller skal den tøes op ?
    Uanset dit svar, så skal den dog prøves og jeg skal ikke smage næh nej, det er bare til familien…..

    Kh. Lis, som er vild med din blog
    Lis recently posted..Give Away

  7. Den Gamle Krage skriver:

    Billedet af den kage har vist allerede kostet mig adskillige gram ekstra på sidebenene.
    For den, den skal prøves (Snickers er noget af mit allerbedste) :-P

  8. Pigen som elsker kage! skriver:

    Hej!
    Den kage lyder godt nok lækker, men jeg kunne godt tænke mig at lave den til min klasse og der kan godt gå lidt tid før vi skal spise den. Smager den stadig ligeså godt?
    Hilsen Pigen som ELSKER kage:)

  9. Spisekammeret skriver:

    Jeg elsker Snickers. Og så at man kan lave den som kage går det bestemt ikke mindre. Tusind tak for inspirationen. Det må simpelthen prøves :).
    m.v.h.
    Ulrik
    Spisekammeret recently posted..Hjemmeristet kaffe

  10. Sara skriver:

    Hej signe skal holde fødselsdag for min mor og lovede at bage kage men når du skriver (til mange) hvor mange er det så cirka?
    Venlig hilsen Sara

  11. Pingback: Twixkage | Signes Mad

  12. Susanne Jakobsen skriver:

    Hej Signe.
    Jeg håber, at du ser denne kommentar trods indlægget ligger lidt tilbage i tid. Jeg overvejer nemlig at bage din Snickers kage :)
    Jeg vil gerne være sikker på at det er usaltede peanuts du bruger? Måske et dumt spørgsmål?!
    Mvh.
    Susanne Majgaard

    • Signe skriver:

      Hej Susanne.
      Jeg bruger helt almindelige peanuts – altså saltede, som man kan få i alle dagligvarebutikker. Salt og karamel er en skøn kombination, så ingen grund til at rende byen rundt efter de usaltede.
      God bagelyst
      Hilsen Signe

    • Patricia Clark skriver:

      Hi Susanne! Glad to see you are making sweet treats for your sweetheart!

  13. Marie skriver:

    Jeg påtænker at bage kagen til et arbejdsarrangement, og lave dobbeltportion. Tror du det passer med en bradepande?? Den er ikke så høj vel?

  14. Pingback: 1-2-3 – tak for i dag! « Mor for første gang

  15. Louise Schulz skriver:

    Ihhhh den ser lækker ud – tror den skal prøves næste weekend :-P

  16. Pingback: Snickers kage | Altmuligmad

  17. Lena skriver:

    Hej Signe.
    Lækker kage – jeg prøvede at bage den igår for første gang.
    Udfordring: Min karamel blev meget flydende og blev nærmest helt væk i kagen. Jeg fulgte opskriften til fulde. Hvad kan jeg gøre? Køle den ned inden den hældes på?
    Jeg er ikke så bagekyndig, så jeg håber du kan hjælpe, da det ikke er sidste gang jeg vil prøve at bage den.

  18. Katrine skriver:

    Hej Signe. Din kage smager virkelig godt. :) hvordan får du karamellen til at være et tykt lag ovenpå? – når jeg bager kagen i en bradepande så hænger karamellen fast i bagepapiret og når jeg bager den i en springform så hæver den inde på midten og rundt i kanten er den helt flad, også løber karamellen af :( jeg håber du kan hjælpe. Venlig hilsen Katrine

    • Signe skriver:

      Jeg bager den i en bradepande (25×30), og lader karamellen koge til den begynder at tykne (ca. 120 grader), og oplever ikke at karamellen løber af.

  19. Caroline skriver:

    Hej Signe.

    Jeg skal senere idag eller i morgen forsøge mig med denne lækre opskrift! Jeg ville egentlig bare høre om det er en ide at stille den i køleskabet eller om den skal stå et stuetempereret sted, hvis den først skal spises dagen efter den bliver lavet?? :-)

  20. Laila skriver:

    Hvordan i alverden får du dejen fordelt så pænt? Det er jo noget sammenhængende, fastklistrende stads!

  21. Dorte Engel Kaufmann skriver:

    Hej. Jeg har lavet dem skønne læge et par gange nu, men mon karamel, er meget “tynd” mår jeg laver dem, hvordan får jeg den til at ligge oppe på bunden, så flot som på dit billede, mit karamu blander søg med bunden, smager stadig dejlig,men der ikke så smukt ud.

  22. Kit skriver:

    Hej
    Super lækker kage! har lavet den nogle gange nu. Har du et godt råd til at gøre karamellem tykkere? Den er simpelthen for flydende hos mig, og flyder nærmere ud, fremfor bliver ståen stift og fint, som på dit billede. Den smager stadig fantastisk! Men ville lige høre:) Jeg har prøvet at hælde ekstra sukker i karamellen, det hjælper ikke :-/
    mvh

    • Signe skriver:

      Brug et sukkertermometer, karamellen skal blive 125 grader varm. Jeg har nu også selv prøvet (efter at jeg tog dette billede) at karamellen blev helt tynd. Det betyder jo ikke noget for smagen, men konsistensen på kagen ændres

  23. Kit skriver:

    Ej altså, nu fik karamellem vidst FOR meget! Må have mig et termometer, det går jo ikke :( øv bøv, og en halv-hård kage :s

  24. meeg skriver:

    sååå god! har lige lavet en selv namme nam

  25. Tine skriver:

    Hej
    Jeg har netop forsøgt mig med at bage denne kage – men den er desværre ikke lykkedes!
    Jeg synes allerede den var ‘gal’ ved step 1 – smørret og sukkeret blev aldrig luftigt, men nærmere tungt og grynet. Kagen er helt flad i bradepanden – er slet ikke hævet, så den er vel 1 cm høj max og man kunne dårligt ‘hive’ dejen ud af skålen, den virkede helt tør og jeg overvejede at give den lidt væde i form af mælk eller lignende – hvad gør jeg forkert? Mvh Tine

    • Signe skriver:

      Det lyder meget mærkværdigt, Tine. Jeg har bagt den adskillige gange og smør og sukker bliver altid luftigt. Har du set rigtigt på målene? At tilsætte mælk til dejen vil aldrig give mere luftighed, så det havde nok ikke gjort den store forskel. Håber du har mod på at prøve igen, det er en fantastisk kage

  26. Tine skriver:

    Jeg mistænker en pre-ammehjerne at have hældt for meget sukker i og hældt dejen på for bred en form! Jeg prøver igen i morgen tidlig! Hvor mange vil du sige der er til i denne portion? Og hey… tak for den hurtige respons!

  27. Sarah skriver:

    Hej Signe.

    Den snickerskage ser fremragende ud. Den ville jeg gerne prøve at lave, men jeg har lige et par spørgsmål..
    Jeg ville bare lige spørge om man kan bruge piskefløde til karamellen? Skal man piske det fløde man skal bruge til karamellen eller skal det hældes i gryden med de øvrige ingredienser?
    Til ganachen, skal man piske fløden eller skal man bare hælde det over den kolde kage uden piskning?

  28. Carsten skriver:

    Hejsa,
    Din kage bliver en del af desserten Nytårsaften. Har aldrig smagt, endsige bagt den før.
    Du skriver, at smør til dejen skal være blød. Er det blød ved at have stået på køkkenbordet, eller blød ved at være smeltet og afkølet i en gryde?

    På forhånd tak
    Carsten

  29. Pingback: Snickerskage | rikkelisberg blog

  30. Charlotte Carlsen skriver:

    Hej.
    Skal bruge kagen næste weekend, men har bagt den i dag. Kan jeg fryse hele kagen ned, altså med alle 3 lag? vh Charlotte

  31. Pingback: Snickerskage | Lækker mad på happychi.dk

  32. Dorte skriver:

    Hej. Jeg har prøvet din skønne kage mange gange, men min karamel, er tynd flydende og suger altid ned i dejen, på dit billede ligger det som et flot lag, hvordan?

  33. Christina skriver:

    Hej Signe,
    Hvad gør jeg galt? Når jeg bager denne kage bliver den aldrig gennembagt. Altid snasket i midten og falder sammen når jeg prikker med stegegaflen. Selvom jeg giver den 10 min ekstra hænger dejen stadig fast på nålen og er meget klistret…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


1 + syv =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge