Snickers-is – eller karamelis med knas

Ismaskinen er rigtig i brug herhjemme i disse dage, især fordi min datter har fundet ud af hvor nemt det er at lave vaniljeis (1 ds. kondenseret mælk, 2½ dl mælk, 2½ dl fløde og 1 stang vanilje – piske sammen, og køre i maskinen). Jeg er gået lidt i eksperimenterings-mode, og har prøvet en del forskellige smage. Jeg så fornylig en opskrift i Politiken, hvor man brugte dulce de leche som smagsgiver, og da det jo blot er kogt kondenseret mælk, måtte jeg teste det. Det tager lidt tid at koge sådan en dåse, så kog et par stykker, nu du er i gang – så længe det er i dåsen, kan det sagtens holde sig. Husk at dåsen skal være dækket af vand hele tiden, ellers kan man risikere at den eksploderer – det skulle vist være et farligt svineri!
Karamelisen kan sagtens spises som den er, men hvis du rører hakkede peanuts og chokolade i, opnås den fulde “Snickers-smag”. Prøv det.
Når karamellen skal røres med fløden skal du huske at bruge enten en stavblender eller en håndmikser, så den ikke klumper, ellers bliver det altså ikke så lækkert.
Isen kan også laves uden ismaskine, så skal du bare røre i den hver halve time under indfrysningen.

Snickers-is (1,3 liter)
1 ds. kondenseret mælk (sødet)
1½ dl piskefløde
4 dl mælk (gerne mini- eller skummet-)
½ tsk havsalt
1 håndfuld saltede peanuts
50 g mørk chokolade

Kom dåsen med den kondenserede mælk i en gryde med rigeligt vand, og kog den i to timer. Husk at tjekke at den hele tiden er dækket af vand. Lad dåsen køle af ved stuetemperatur (det tager også nogle timer).
Bland dåsens indhold med fløde; pisk det grundigt sammen. Tilsæt mælk og salt og rør det sammen. Hæld iscremen i en ismaskine og lad det køre til det er en cremet is.
Hak chokolade og peanuts groft. Kom halvdelen af isen i en bøtte, drys med en håndfuld chokolade og peanuts, top med resten af isen og drys med det sidste chokolade og peanuts. Stil bøtten i fryseren i et par timer, så isen bliver gennemfrossen. Server -evt. med nogle af sommerens friske bær.

IMG_2242

7 kommentarer
  • Anne-Marie siger:

    Det lyder godt nok fristende. Min søn koger Dulche de leche lige nu, tilfældigvis til klassens fælles morgenbord sidste skoledag. Vi koger altid flere, så det her kunne godt blive skæbnen for en af dem…

    Også vil jeg lige sige tak for god inspiration generelt. Vi har her til aften fået de bedste fritter i øldej ever, ikke helt din opskrift, men den var kimen en gang for længe siden.

    God sommer
    Kh.
    Anne-Marie

  • Grethe siger:

    Hej Signe
    Det lyder godt nok lækkert. Må jeg spørge dig om hvilken ismaskine du har brugt?
    Jeg er selv ved at bestille en ismaskine og indtil videre har jeg besluttet mig for denne her http://madmaskiner.dk/delonghi-ick5000-ismaskine-med-kompressor/
    Kender du den ismaskine?
    Når jeg får bestilt en, så er din is den første jeg vil lave. Jeg er sikker på at vores sønner vil elske den.
    Tak

    Kærlig hilsen
    Grethe

  • Rosemarie siger:

    Jeg spørger måske lidt dumt. Jeg har tænkt på at prøve det der med at koge kondenseret mælk. Andre steder står der at de skal koges i 3 timer. Betyder det noget hvor lang tid man koger det?
    Go´sommer

    • Signe siger:

      Hvis man koger den kondenserede mælk i to timer er den stadig blød og til at røre op med fløde. Hvis du koger den i tre timer bliver den mere smørbar

  • Skriv et svar til Signe Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *