Smørbagte kanelsnegle

Herhjemme er kanelsnegle alles favorit – lune, snaskede snegle, med lidt hvid glasur; de forsvinder som lyn for solen! Jeg plejer altid at lave dem på denne måde, men i anledningen af datterens fødseldag (12 år – hvem fatter det???) aftalte vi at prøve at lave dem som hos bageren – altså med wienerbrødsdej. Jeg fandt en opskrift i Meyers Bagebog, justerede en smule på forholdene, brugte mandler i stedet for marcipan (var *oh gru* løbet tør), og endte med nogle fantastiske snegle. Halvdelen røg i fryseren, og halvdelen blev bagt – så må vi se om vi kan finde en anledning til at spise resten…
Grundet den massive smørmængde behøver man ikke beregne mere end en enkelt snegl per næse – de mætter ret voldsomt.

Smørbagte kanelsnegle (16 stk).
3 dl koldt vand
30 g gær
1 æg
10 g salt
60 g sukker
600-700 g hvedemel
250 g smør til indrulning
Remonce:
50 g mandler
125 g brun farin
125 g blødt smør
10 g sirup
10 g kanel

Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt æg, salt og sukker.  Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til en fast dej. Kom den på køl i ca. 30 minutter, da den er nemmere håndterbar kold. Bank smørret fladt med en kagerulle, og læg det på den udrullede dej (brug denne metode). Pak det godt ind, rul til et aflangt stykke og fold i 3 lag. Gør dette i alt 3 gange. Det kan godt blive nødvendigt at lægge dejen på køl i løbet af udrulning – jeg måtte fx gøre det efter 2. foldning.
Når dejen er foldet de 3 gange, kommes den i en pose eller plastbøtte og hviler på køl i mindst 1 time – gerne natten over. Rul den kolde dej ud til en flade på 30×40 cm.
Lav remoncen ved at hakke mandlerne helt fint sammen med farinen (brug en minihakker eller foodprocessor). Tilsæt kanel og sirup, og bland tilsidst det bløde smør i. Hak det hurtigt sammen til en homogen masse.
Smør remoncen ud over dejen i et jævnt lag, og rul dejen sammen på den lange led. Pres kanten godt sammen. Skær til 16 snegle med en skarp kniv, og sæt dem på en plade med god afstand imellem. Husk at lægge endesnippen ind under sneglen, så den ikke går op under bagning. Lag sneglene efterhæve i ca. 1 time, og bag dem ved 225 grader i 12 minutter. Læg lidt hakket chokolade eller et par chokoladeknapper på sneglene, så snart de kommer ud af ovnen. Lad dem afkøle på en rist, og server med kaffe eller te til 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i bagværk, kage og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

7 kommentarer til Smørbagte kanelsnegle

  1. Pingback: Tebirkes | Signes Mad

  2. Siba-Rita skriver:

    Dam!!!, what a pitty the recipy is in a language I don’t understand.. 🙁 It look’s gorgeous and I love the kanelsnegle.
    Siba-Rita recently posted..Calabacines rellenos de verdura/ Vegetable stuffed zucchini

    • Signe skriver:

      Thanks for noticing my completely Danish blog 🙂 Google translate is unfortunately not that helpful, so you’ll just have to look at the picture. If you’re ever in Denmark I promise to make you a batch 🙂

  3. Mette skriver:

    Kanelsnegle er skønne!

    Jeg er lidt spændt på at høre, om du synes, det var den ekstra umage og ikke mindst kalorier værd at lave wienerbrødsdejen?
    Mette recently posted..Skøn æblekage

    • Signe skriver:

      Tidsmæssigt er det ikke så galt at lave wienerbrødsdej, når man har prøvet det nogle gange. De andre snegle er klart min favorit, men det var sjovt at prøve noget andet, og når jeg nu er allergisk overfor margarine, og derfor aldrig spiser wienerbrød, er det lækkert at det kan laves selv.

  4. Piskeriset skriver:

    ååååååhh! ♥
    Jeg elsker, elsker kanelsnegle 🙂
    Piskeriset recently posted..Marts måned: Ost, ost og ost!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge